– Vetlanda är bra och straffar oss ordentligt. Vi blev ett jagande lag och samtidigt stressat, säger Siriustränaren Olle Gabrielsson.

Första halvlek var riktigt bra – eller i alla fall de första 20–25 minuterna.

Det var Sirius som var det spelförande laget och det var Sirius som skapade bäst chanser, som när Jimi Heinonen var helt fri men sköt utanför.

UNT skrev i direktrapporten på webben att "1–0 ligger i luften ..."

Nu blev det inte så. I stället tog Vetlanda ledningen på ett skott som var på väg att rulla fem meter – eller längre – utanför. Skottet styrdes på Hydlings skridsko och målvakten Henrik Kjellsson var chanslös.

– Mål är mål, men det kunde lika gärna ha stått 1–0 till oss, säger Gabrielsson.

Sirius har oerhört svårt att göra mål på solklara chanser. En oförmåga förstås. En gång kan vara slumpen, men tio gånger – eller tjugo – är oförmåga.

– Vi skulle väl ha gjort tre eller fyra mål i den här matchen, en normal utdelning på de chanser som vi skapade, och då hade matchen sett annorlunda ut, säger en besviken Olle Gabrielsson.

Vetlanda gjorde 2–0 i början av den andra halvlek, men tog inte lång tid förrän det blev reducering till 1–2 – mål av Jimi Heinonen efter bra förarbete på kanten av Markus Kumpuoja. Men glädjen varade inte länge.

– Både 1–3 och 1–4 kändes onödiga, det var halvt och halvt omställningar på oss. Då hade det gått 52 minuter och det är klart att det blev tungt för oss.

Det tog inte många sekunder mellan de båda Vetlandamålen, som med facit i hand blev avgörande. Faktum är att Vetlanda kontrollerade matchen totalt i andra halvlek mot ett Sirius som i princip inte skapade någonting med undantag av slutminuterna.

– Vi blev stressade och frångick vår spelidé. Vi åkte mycket en och en i stället för att komma samlade. Det blev för rakt åkande, säger Gabrielsson.

Det kändes som om Sirius var lite på gång efter den fina första halvleken borta mot Vetlanda i lördags, men så var det inte.

– En bra halvlek lite här och där räcker inte, säger Siriuistränaren.

Gabrielsson var mest kritisk till att laget inte följde matchplanen.

– Det måste finnas alternativ när vi går iväg, fler personer måste vara involverade, säger han.

Tur i oturen var att Västerås vände ett besvärligt underläge (2–4) mot Motala och att Vänersborg till slut besegrade Tillberga efter vissa besvär under den första halvan av matchen.

Bäst i Sirius den här kvällen var utan tvekan klacken, som sjöng ända in till slutet trots att det stod 1–5 på resultattavlan.

Apropå resultattavlan: den strejkade två gånger under matchen och publiken hade ingen aning om hur lång tid det var kvar att spela. Detta är inget nytt, det hände några gånger i fjol också. Skandal förstås. Studenternas IP ska ju vara en SM-finalarena.