Efter Irons seger i seriefinalen mot Segeltorp för en vecka sedan skaffade man sig ett guldläge att rycka i tabellen. Två matcher och två förluster senare för Iron gör att serien är fortsatt oviss.

– Gör man sex mål ska man vinna matchen. Vi är för anfallsglada och skänker bort tre poäng, säger en besviken Henrik Holmqvist, tränare i Iron.

Vad är det som brister i försvarsspelet?

– Vi slarvar med markeringar så de får stå fria, hade vi inte gjort hade vi haft tre poäng. Det var dåligt försvarsspel på alla håll – från forwards, backar och målvakt.

När en serieledare släpper in så många mål kan man lätt tro att man underskattat motståndet. Men så var inte fallet, enligt Holmqvist.

– Nej, vi var taggade och kämpade på bra tycker jag. Men vi spelar inte riktigt klart situationerna och ligger lite på rulle, då kan det bli så här.

Nu väntar ett tio dagar långt matchuppehåll för Iron på grund av en nyhet för säsongen: en All star-match med tillhörande "skills competion" (indviduell skicklighets-tävlingar). Ja, du läste rätt. I helgen arrangerar Hockeytvåan Östra en match där de bästa spelarna från lagen söder om Stockholm möter de bästa spelarna från lagen norr om Stockholm. Iron representeras av anfallsspelarna Arvid Sund och Adam Lindbom.