Faluspelaren kallar Storvreta för Lyxfällan

När Alexander Rudd säger att Storvreta är överlägset bäst i Sverige så tittar Faluspelaren Casper Backby upp och kontrar med att kalla Storvreta för Lyxfällan.

Faluns Casper Backby kallar Storvreta för Lyxfällan när Alexander Rudd säger att Uppsalalaget är överlägset bäst i Suerpligan.

Faluns Casper Backby kallar Storvreta för Lyxfällan när Alexander Rudd säger att Uppsalalaget är överlägset bäst i Suerpligan.

Foto: Håkan Lundh

Innebandy2019-09-12 15:09

Det händer alltid saker kring Alexander Rudd. Han säger sig  vara bättre tränad än någonsin och att det är SM-guld som gäller råder det ingen tvekan om.

När tränarna fick tippa SSL:s herrserie var det Storvreta i topp och Falun som tvåa. Inget annat lag verkar göra sig besvär. Det blir Dalarna mot Uppland i finalen i Globen. Igen.

Men väl där, i finalen, så är det inget snack om saken –  säger Rudd ...

–  Vi är det överlägset bästa laget och Falun verkar ju vara näst bäst om vi får tro vad tränarna säger.

Att Rudd kallar Storvreta för överlägset får Casper Backby att reagera:

– Överlägset vet jag inte ... Men är man Lyxfällan så ... (Som syftar på Storvretas ekonomi.)

Ordväxlingen (som är med glimten i ögat  eller?) fortsätter när Rudd säger att Falun inte är lika bra längre och att tränarnas tips (Falun tvåa) känns lite fel.

– Tvåa är lite för högt, ärligt talat. Och det talar för att vi vinner serien ännu mer överlägset. Vi har det bästa laget och själv har jag fått träna ordentligt under en hel sommar för första gången på fyra eller fem år.

Rudd är bra för innebandysporten. Han vågar säga saker som andra inte ens skulle drömma om att säga. Han får frågan –  eller ska vi säga påståendet –  om Viktor Klintstens (dåliga) form. Eller rättare sagt: hur det påverkar Klintsten och laget att han tappade sin landslagsplats i fjol. Helt enkelt: Hur ser Klintsten ut?

Rudd tvekar inte när han ska svara: "Äh, sådär alltså ...!"

I premiären möts för övrigt Storvreta och Falun. En repris på vårens SM-final och det kanske hetaste mötet i hela innebandyvärlden.

–  Det ska bli skitkul att smälla till dem, säger Casper Backby.

Rudd kontrar direkt –  förstås:

– Ni (Falun) brukar ju vara bra i betydelselösa matcher ...

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!