Vill vinna - oavsett betydelse

NÀr Uppsala stÀlls mot Mallbacken under lördagen vet man vad som gÀller. Antingen finns chansen fortsatt till allsvenskan eller sÄ har tÄget gÄtt för denna sÀsong.

Sara Olai och Uppsala gÄr för seger - oavsett matchens betydelse.

Sara Olai och Uppsala gÄr för seger - oavsett matchens betydelse.

Foto: Tobias Bengtsson

Fotboll2019-10-19 07:30

FörutsÀttningarna Àr enkla. Hammarby fÄr inte besegra BP under lördagen för att Uppsalas allsvenska drömmar ska leva vidare. Vinner sedan Uppsala mot Mallbacken sÄ avgörs allt i sÀsongens sista match dÄ Uppsala möter Hammarby pÄ bortaplan.

– Det Ă€r klart att nĂ€r vi vĂ€l Ă€r sĂ„ nĂ€ra sĂ„ vore det svĂ„rt att undgĂ„ att det vore vĂ€ldigt kul att gĂ„ upp, men vi fĂ„r se om tvĂ„ omgĂ„ngar var vi hamnar nĂ„gonstans. Vi vill alla upp i allsvenskan, sedan om det Ă€r i Ă„r, nĂ€sta Ă„r eller om tvĂ„ Ă„r fĂ„r vi se, sĂ€ger ytterbacken Sara Olai.

Hammarbys match mot BP börjar redan halv ett vilket gör att den kommer att vara fĂ€rdigspelad nĂ€r Uppsala kliver ut pĂ„ Lötens konstgrĂ€s. 

– Vi har inte pratat nĂ„got om den. Vi mĂ„ste vinna vĂ„r match och efter det fĂ„r vi se vad resultatet blev i den andra matchen. Det Ă€r det viktigaste för oss, vi ska vinna vĂ„r match oavsett, sĂ€ger Olai. 

Kommer ni kunna ignorera resultatet?

– Vi ska spela vĂ„r match och har inte diskuterat huruvida vi kommer fĂ„ reda pĂ„ resultatet eller inte. LĂ€gger vi för mycket fokus pĂ„ den matchen sĂ„ kommer vi att tappa fokus pĂ„ oss sjĂ€lv. 

Om BP tar poÀng mot Hammarby, oavsett om man vinner spelar oavgjort, samtidigt som Uppsala vinner sÄ kommer det att skilja antingen ett eller tvÄ poÀng mellan Uppsala och Hammarby inför den sista omgÄngen. DÀr mÄste i sÄdant fall Uppsala bortabesegra Hammarby för att det ska bli allsvenskt spel redan 2020. Vinner Hammarby mot BP sÄ gÀller inte Uppsalas match mot Mallbacken nÄgot förutom placeringar.

Hur skulle det vara att spela en sÄdan match?

– Vi vill vinna vĂ„r match och jobbar fortfarande för att utvecklas och spela Ă€nnu bĂ€ttre fotboll. Vi lĂ€gger allt fokus pĂ„ vĂ„r match och vi kommer att vilja vinna vĂ„r match lika mycket oavsett resultatet i den andra matchen.

Vad har du för drömscenario inför lördag?

– SjĂ€lvklart ser jag gĂ€rna att Hammarby inte vinner sin match och att vi vinner vĂ„ran, sĂ€ger Olai.

Uppsala kommer nÀrmast frÄn tvÄ raka förluster mot först Lidköping och sedan UmeÄ som sedermera gick upp i allsvenskan. Nu Àr det endast tvÄ segrar som gÀller innan sÀsongen 2019 Àr över.

– Vi har analyserat vĂ„r prestation mot UmeĂ„ och nu börjat jobba vidare för att göra en sĂ„ bra prestation som möjligt mot Mallbacken. 

Matchen mot Mallbacken Ă€r för övrigt Uppsalas sista pĂ„ Löten innan flytten till Studenternas nĂ€sta sĂ€song. 

Matchdags

Uppsala–Mallbacken

Lötens IP, 15.00

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!