Viktiga beskedet inför ödesmatchen

Han har inte spelat en match på två månader. När Sirius möter Falkenberg under fredagen är dock Daniel Jarl tillbaka i Sirius trupp igen.

Daniel Jarl är tillbaka i truppen igen.

Daniel Jarl är tillbaka i truppen igen.

Foto: Daniel Meisels

Fotboll2019-09-12 12:47

21 juli kom Daniel Jarl in och stängde butiken när Sirius tog poäng borta mot Malmö FF. Sedan dess har han inte kunnat spela. I sexpoängsmatchen mot Falkenberg är han äntligen tillbaka.

– Det känns bra tycker jag. Det är kul att vara med igen så det är skönt, säger Jarl efter torsdagens träning på Studenternas.

Jarl har haft en minst sagt stökig säsong. Förra sommaren kom han tillbaka från sin korsbandsskada och var en av de bidragande orsakerna till att Sirius klarade sig kvar. Under vintern uppstod dock komplikationer i knäet och Jarl fick göra ytterligare en operation som höll honom borta fram till sommaren. Efter det blev det tre matcher innan en ny skada satte stopp igen.

– Det handlar om vad vi tror är en nervskada. Från början trodde vi att det var en bristning i baksida lår, jag hade symtom för det, men troligtvis kommer det från ryggen i stället. Det har satt lite käppar i hjulet och det har tagit längre tid än vad man trodde, säger Jarl.

Vad talar för att du ska undvika fler hack i säsongen nu?

– Det är bra träning och kontinuitet som gäller. Det är fortfarande en stegringsprocess för att komma in och vara hel. Det talar ändå gott för framtiden

Med Jarl på planen har Sirius bara släppt in ett mål den här säsongen. 

– Vi slåss för nytt kontrakt, så har det blivit. För egen del är jag försvarsspelare så man kan förhoppningsvis förvänta sig att vi håller tätt och gör en bra avslutning på säsongen, säger Daniel Jarl.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!