Succétränaren: "Inte riktigt planerat"

Han kom till ett lag utan spelare. Nu står Jonas Valfridsson som ansvarig för att ha tagit Uppsala till allsvenskan på blott en säsong.

Jonas Valfridsson åkte in i duschen.

Jonas Valfridsson åkte in i duschen.

Foto: Peter Bohlin/Frilansfotograferna

Fotboll2019-10-27 17:23

Valfridsson ersatte Fredrik Bernhardsson efter förra säsongen. Då hade klubben endast en spelare under kontrakt och flera mittenplaceringar i bagaget. Valfridsson satte snabbt ihop sitt nya lag, ett lag som nu tagit sig och Uppsala till allsvenskan.

– Det var inte riktigt planerat det här, men nu blev det så, säger en själaglad tränare som efter segern mot Hammarby åkte in i duschen.

Vad händer egentligen?

– Det har varit en lång säsong och det är mycket saker vi har fått jobba med och vi har jobbet med så många saker hela säsongen. Beteendefrågor, förändra kulturen i hela Uppsala, hur vi verkligen kan tro på det vi gör. Nu står vi här i dag, säger Valfridsson. 

Han kom alltså till ett lag utan spelare i princip.

– Vi har kämpat hela vägen, det var en snabb process när vi värvade ihop det här laget. Jag kom in sent, men vi fick ihop allt på ett väldigt bra sätt och sedan har vi jobbat vidare, vidare och nu är vi här.

Hur var dagens match?

– Vi har ett misstag och det är kul att det inte kostar oss något i dag. Sedan går vi in i halvtid och pratar om små taktiska förändringar, att vi måste tro på det här i 94:e, 95:e minuten om det krävs. Sedan är det så himla skönt när det stod 2–1 att vi lyfter upp det, vi kan göra mål på det här sa jag och så gör vi 3–1. 

Kände du att det var klart då?

– Nej inte klart, men det var väldigt skönt.

Vad händer nu då?

– Jag har ingen blekaste aning, men det känns som att jag inte kommer att komma hem till Kalmar under kvällen i alla fall. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!