Sirius svar på värvningsryktena

Flera spelare har i dagarna ryktats vara på väg till Sirius. Nu svarar sportchefen Ola Andersson på spekulationerna.

Sirius sportchef Ola Andersson.

Sirius sportchef Ola Andersson.

Foto: Daniel Meisels/UNT-arkiv

Fotboll2019-12-03 16:06

Först var det AFC Eskilstunas anfallare Samuel Nnamani som Fotbollskanalen uppgav var intressant för Sirius att köpa loss. Under tisdagen skrev sedan Expressen att Sirius hade intresse för Brages skyttekung Christian Kouakou som även han har avtal.

– Nnamani är AFC-spelare och har kontrakt och jag vill inte prata om deras spelare mer än att det är en spelare som är jobbig att möta. Med det sagt pratar jag inte om ett intresse. Kouakou är Bragesspelare så det är samma där. Superettan och division I är en naturlig scoutingnivå för klubbar av vår dignitet och hela allsvenskan utom fem topplag är intresserade av de som gör flest mål i superettan. Det är ingen svår gissning, säger Ola Andersson. 

UNT kunde i förra veckan berätta att Sirius återigen går mot ett negativt resultat för 2019 och att man därmed sannolikt kommer att ha ett negativt eget kapital med sig in i 2020. Att klubben skulle köpa loss någon spelare i detta fönster lär inte hända.

– Nej, inte som läget är nu.

En annan spelare som har ryktats vara klar för Sirius är Varbergs Nahom Girmai Netabay.

– Han är inte klar för Sirius, men är en duktig spelare.

Jesper Nyholm?

– Där avvaktar vi hur det kommer att bli för honom med skadan, men jag har öppnat dörren ifall han vill använda Sirius på sin väg tillbaka. 

Adam Hellborg som tidigare tränat med er?

– Han är med i diskussionen, men är en Kalmarsspelare. 

För några veckor sedan blev det klart att Lukas Jonsson blir Sirius förstaval mellan stolparna nästa säsong. Nu tittar klubben på ett komplement till honom där man för dialog med tre målvakter som samtliga tränat med klubben nämligen Joel Sundell, Mark Spenkelink samt Jonathan Viscosi.

– Vi har tre namn som vi diskuterar med och sedan får vi se. 

Kvar i Sirius trupp med utgående avtal är Stefano Vecchia, Tim Björkström och Philip Haglund där den förstnämnda ska vara närmast en förlängning. 

– Vi vill förlänga med Tim också och har dialogen med Philip om vart livet för honom. Det är en bra dialog och är Philip intresserad så är vi så klart intresserade också. 

Sirius har sedan ett par veckor en utvärdering av ledarstaben kring laget där det ryktats om att Henrik Rydström ska bli ensam huvudtränare. Den processen är fortsatt pågående.

– Jag kan inte säga mer än jag har sagt tidigare.

När blir den klar?

– Jag vill inte måla in mig i ett hörn så jag kan inte säga något om det, säger Andersson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!