Sirius nycklar för nytt kontrakt

En riktig sexpoängsmatch väntar Sirius under fredagen mot Falkenberg. Då väljer laget att dra nytta av fjolåret och njuta av stunden.

Sirius samlas under torsdagens träning.

Sirius samlas under torsdagens träning.

Foto: Daniel Meisels

Fotboll2019-09-12 14:02

En rysare väntar på Studenternas när allsvenskan drar igång igen efter landslagsuppehållet. Sirius på 19 poäng ställs mot Falkenberg på kvalplats som har 16 poäng. Det handlar med andra ord om en riktig sexpoängsmatch där Siriusseger skulle ge laget andrum inför de avslutande omgångarna.

– Vi har varit i den här situationen förut och jag tror att vi vet vad vi ska gå ut och göra. Vi har lite blandade resultat och blandade prestationer den senaste tiden med det är skitsamma. Allt som gäller nu är att gå ut och ta tre poäng. Tar vi tre poäng så ser det bra ut för att ta ett allsvenskt kontrakt. Det handlar bara om att vinna, säger Philip Haglund.

Vad kan ni ta med er från fjolåret till exempel?

– Bara att veta att vi är starka och att vi kan steppa upp även om vi har haft motgångar. Vi vet att vi kan ta oss ur svåra situationer, nu är det inte en lika knivig situation som i fjol utan jag tycker att vi är i en bra sits. Vi ska egentligen bara ta ner axlarna, gå ut och njuta och spela bra fotboll.

Det låter kanske enklare än vad det är?

– Ibland är saker och ting enklare än vad man tror.

Efter fem raka förluster blev det en poäng för Sirius senast mot Elfsborg, en viktig poäng inför uppehållet som nu passerat.

– Det var väl ganska viktigt tycker jag. Vi hade haft en dålig period bakom oss och Elfsborgsmatchen hade kunnat sluta både bättre och sämre för oss. Nu var det i alla fall upp på hästen igen och en pinne, men det känns som att det är glömt nu. Det var ett tag sedan.

Trots att Sirius haft det tungt under sommaren så ligger laget egentligen där man hade förväntat sig, något som tränaren Henrik Rydström lyfte fram inför förra matchen. Philip Haglund håller med.

– Jag känner samma sak. Vi vill alltid sträva framåt och bli bättre, man hoppas ta sig högre upp i tabellen. Det är ett faktum att vi ska slåss för det här kontraktet och det kommer inte som en chock för någon. Vi har varit förberedda på det här och nu ska vi ut och göra jobbet.

För Sirius väntar nu ett betydligt behagligare spelschema jämfört med sommaren.

– Egentligen är det bara att njuta av att spela viktiga matcher och att vi har ett kontrakt att kämpa för. Man ska bara se det positiva i det.

Ni är seriens sämsta hemmalag, vad talar för att den trenden bryts mot Falkenberg?

– Allt, svarar Philip Haglund.

Matchdags

Sirius–Falkenberg

Studenternas, 19.00

Philip Haglund ser positivt på hösten.
Philip Haglund ser positivt på hösten.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!