Sirelius vill fundera över framtiden

Hemmamatchen mot Kalmar kan bli Ian Sirelius sista i Siriuströjan. Kontraktet går ut och just nu pågår diskussioner om framtiden.

Ian Sirelius har utgående kontrakt med Sirius och i dagsläget är det oklart om det blir en förlängning.

Ian Sirelius har utgående kontrakt med Sirius och i dagsläget är det oklart om det blir en förlängning.

Foto: TT

Fotboll2019-10-31 15:37

Ian Sirelius har gjort nio säsonger i Siriuströjan, och varit med klubben på resan från division ett till allsvenskan. Blir det en tioende? Just nu är läget oklart. 32-årige Sirelius har utgående kontrakt - och ännu är inget bestämt om framtiden. 
– Jag säger som jag gjort de senaste tre åren. Jag trivs bra i Sirius och i Uppsala, och just nu har jag och Ola Andersson en dialog om framtiden. Men vi får se vad som händer, det handlar lite om vad jag vill göra också, och det är lite andra bitar som ska passa in i vardagen. Jag vill ta mig en funderare. Det är inget som är bestämt, så mycket kan jag säga, säger Ian Sirelius efter Sirius förmiddagsträning på torsdagen. 

Han kommer från en säsong som varit upp och ned. Under hösten har han varit in och ut i startelvan.
– Jag tycker att jag började säsongen jäkligt bra. Jag kände mig fräsch och trivdes i rollen som wingback. Sedan under hösten har jag varit lite ur elvan några matcher, men det är så det är på den här nivån när vi har många jämbördiga spelare. Det handlar om att göra det bra när man får chansen, men jag tycker att jag gjort en helt okej säsong, säger Ian Sirelius. 
Sirius säkrade det allsvenska kontraktet mot AFC i söndags. En lättnad för många, inklusive Ian Sirelius. 
– Det var verkligen skönt. Det har varit en lång höst. Det såg bra ut innan den matchen också, men det var verkligen skönt att ta en poäng och vara helt klara, säger Ian Sirelius. 

Därmed kan Sirius spela helt utan press i säsongens sista match mot Kalmar FF på lördag. Ett Kalmar, där det blåser turbulenta vindar och som har allt att spela för. Vinner Sirius riskerar Kalmar att åka ur allsvenskan. 
– Det kommer nog att påminna lite om förra matchen mot AFC. De kommer att vara desperata. De kommer att komma med en jäkla energi där det smäller i alla närkamper. Vi måste stå upp lite bättre där än vi gjorde i första halvlek mot AFC. Men det är bara att koppla på blåstället och köra, säger SIrelius. 
Men att Sirius skulle ta lätt på uppgiften bara för att kontraktet är klart kommer inte ske enligt Sirelius. 
– Vi vill gå ut och göra en bra sista match för säsongen, och visa Uppsalapubliken att vi kan spela ut, utan att ha kniven på strupen, och avsluta snyggt helt enkelt, säger Ian Sirelius. 
 

Matchdags

Sirius - Kalmar FF 
Allsvenskan
Studenternas IP, lördag 13.00

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!