Olycksminut fällde Sirius i Sundsvall

En blytung förlust för Sirius och efteråt handlade en del om snacket om den straff som Gif Sundsvall fick. "Det är ingen straff enligt mig. Det var surt, det blev matchavgörande."

Sundsvallsjubel mot Sirius, mot alla odds. Sirius hade ledningen med 1-0 när allt vände efter först en straff som Siriusspelarna inte tyckte vara korrekt dömd.

Sundsvallsjubel mot Sirius, mot alla odds. Sirius hade ledningen med 1-0 när allt vände efter först en straff som Siriusspelarna inte tyckte vara korrekt dömd.

Foto: Erik Mårtensson/TT

Fotboll2019-09-29 17:53

Sirius hade 1-0 mot Gif Sundsvall efter ett nickmål av Jonas Lindberg på Sam Lundholms perfekta inlägg. Klockan var på väg upp mot 84 minuter när en hemmaspelare laddade för skott ... Bollen, eller skottet, styrdes på Daniel Jarl, Sirius långe mittback som stod i straffområdet.

Domaren pekade på straffpunkten. Jarl tog bollen med handen. Eller gjorde han det?

– Det var inte straff enligt mig. Armen sitter ju på kroppen, men domaren säger att jag gjorde en motrörelse, men det gjorde jag inte. Det kändes väldigt surt, det blev matchavgörande, säger en nedstämd Daniel Jarl.

Gif Sundsvall gjorde mål på straffen och nästan direkt efter Sirius avspark kom också 2-1 för hemmalaget. Rena chocken för Sirius, som var på väg mot en viktig trepoängare.

För Christer Gustafsson var förlusten lika tung som för alla andra i Sirius, Han hade ett jätteläge att göra 0-1 i slutet av den första halvleken. Helt fri i straffområdet.

– Jag ska sätta den så klart, säger Gustafsson, som också hade en glasklar uppfattning om den situation som gav Gif Sundsvall straff.

– Ett felaktigt domslut. Det var ett skottförsök av deras spelare och Jarl höll till och med handen bakom sig, konstaterar "CG", som nu får ladda om till nästa match, den så oerhört viktiga hemma mot Helsingborg.

Hade Sirius vunnit i Sundsvall hade kontraktet varit nära. Nu blir det nervigt värre. Gif Sundsvall är med i kampen igen efter två raka segrar med nye tränaren Tony Gustavsson.

– Den andra halvleken var den bästa vi gjort sedan jag kom hit. Vi fick in mycket mer folk i straffområdet än tidigare, säger Gustavsson.

Det var den andra halvleken som fällde Sirius, eller rättare sagt: de sista minuterna. Om resultatet  var rättvist eller inte ska vi låta vara osagt. För bara ett par år sedan var det Sirius som vände till seger i slutminuterna just på den här arenan.

– Vi föll tillbaka lite för mycket under de sista 20 minuterna så att Sundsvall fick initiativet, säger "CG", som är mycket om medeveten om tabelläget:

– Vi vet var vi ligger, vi kan inte gömma oss, säger han.

Matchfakta

Gif Sundsvall–Sirius 2–1 (0–0)

Målen: 0–1 (56) Jonas Lindberg, 1–1 (84) David Batanero Puigbo, 2–1 (85) Tobias Eriksson.

Varningar, Sirius: Lindberg, Björkström och Jarl.

Publik: 5 724

Daniel Jarl på efterkälken i matchen  mot Sundsvall.
Daniel Jarl på efterkälken i matchen mot Sundsvall.
Karta: NP3 Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!