"Det var en av mina tyngsta förluster"

Siriustränaren Henrik Rydström var samlad efter förlusten mot Gif Sundsvall, men säger att det var en av de tyngsta han upplevt.

Henrik Rydström på Siriusbänken i en tidigare match den här säsongen.

Henrik Rydström på Siriusbänken i en tidigare match den här säsongen.

Foto: Anders Bjurö/TT/arkiv

Fotboll2019-09-29 18:06

Sirius ledde med 1-0 när det var drygt fem ordinarie minuter kvar. Då vände Gif Sundsvall.

– Jag får säga grattis till Tony (Gustavsson, Gif-tränaren), det var en välförtjänt seger om man ser till hur det såg ut i andra halvlek, säger Siriustränaren.

Sundsvall spelade med kniven mot strupen. Tre poäng  vara nästan ett måste.

– Men vi kom undan med blotta förskräckelsen i första halvlek. Där borde det ha stått 1-0 till Sirius, säger Tony Gustavsson och syftar mest på Elias Anderssons/Christer Gustafssons jätteläge i slutminuten.

Henrik Rydström tycker att Sirius blev för passivt i andra halvlek, därav åsikten att Sundsvall vann rättvist. Men resultatet var inte mindre deprimerande för Rydström för det.

När UNT frågar om det var en av de tyngsta förlusterna i hans karriär som spelare och tränare så skruvar han på sig och säger sedan:

– Man har ju många j-la tunga förluster, ja, inte du då Tony (Gustavsson i Gif) som bara har vunnit med landslaget där borta (i USA). Men ... det här är fotbollslivet och det svårt att gradera tunga förluster, men av de tyngsta var det, i alla fall som det känns just nu, säger Rydström.

Någon stor fotbollsmatch blev det inte, och var heller inte att vänta när så mycket står på spel.

– Det handlar om nytt kontrakt, konstaterar Rydström.

Nu väntar Helsingborg hemma på Studenternas. På lördag smäller det ...

Karta: NP3 Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!