De fÄr inte följa med till allsvenskan

Stina Huss, Karin Öberg och Hanna Nordström fĂ„r inte följa med Uppsala upp i allsvenskan. Ellen Arbman Hansing fĂ„r dock förnyat förtroende.

Hanna Nordström har gjort sitt i Uppsala.

Hanna Nordström har gjort sitt i Uppsala.

Foto: Daniel Meisels/UNT-arkiv

Fotboll2019-11-12 19:43

Huss och Öberg har knappt spelat under sĂ€songen medan Hanna Nordström stod för en del lovande insatser under vĂ„ren innan en skada satte stopp för sĂ€songen. Nu meddelar Uppsala att ingen av spelarna fĂ„r följa med upp i allsvenskan. 

– Det Ă€r tre bra spelare, men dĂ€r vi kĂ€nner att vi behöver förstĂ€rka med lite mer spets pĂ„ de positionerna och dĂ„ Ă€r det naturligt ur ett konkurrensperspektiv, sĂ€ger trĂ€naren och sportchefen Jonas Valfridsson.

Samtidigt som trion fick negativa besked sĂ„ valde Uppsala att förlĂ€nga med backen Ellen Arbman Hansing. 

– Hon hade en tuff inledning pĂ„ sĂ€songen efter att ha kommit tillbaka i fjol frĂ„n sin korsbandsskada. Jag tycker att hon har vuxit och blivit bĂ€ttre och bĂ€ttre sĂ„ det blir intressant att följa henne under 2020 för hon har tagit ordentliga steg i höst, sĂ€ger Valfridsson.

Kvar med utgÄende kontrakt Àr nu endast andremÄlvakten Emelie Almesjö.

– Vi har lite samtal i dagslĂ€get sĂ„ fĂ„r vi se vad det leder till.

Samtidigt har Uppsalas för tillfÀllet bÀsta mÄlvakt Emma Holmgren brutit kontraktet med Linköping enligt UNT:s uppgifter.

Är hon aktuell för en Ă„terkomst?

– Det Ă€r en bra fotbollsmĂ„lvakt frĂ„n Uppsala, men sedan vet jag inte vad hon tĂ€nker i dagslĂ€get. Vi letar alltid bra spelare, men jag har inte suttit ned och pratat med Emma. Framtiden fĂ„r utvisa hur hon tĂ€nker. 

Uppsala har i och med detta 15 spelare under kontrakt inför den allsvenska sÀsongen.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!