Blir han Sirius första nyförvärv?

Simon Gefvert har tränat med Sirius sedan säsongen tog slut. Nu hoppas han ha spelat till sig ett kontrakt på högsta nivån.

Simon Gefvert under onsdagens träning.

Simon Gefvert under onsdagens träning.

Foto: Daniel Meisels

Fotboll2019-11-27 13:37

Gefvert kommer närmast från spel i division I med Karlslund där han under säsongen stod för sex mål. Han har sedan allsvenskan tog slut tränat med Sirius, ett provspel som hela tiden har förlängts. Sportchefen Ola Andersson har uttryckt ett intresse i spelaren som nu liksom resten av Sirius trupp går på semester. 

– Det är jättekul att en sportchef i allsvenskan känner så, men var det hamnar och var det blir är omöjligt att säga. Jag hoppas så klart att få vara på den högsta nivån i Sverige, säger Gefvert som även har intresse från flera klubbar från superettan.

Hur har din tid varit i Sirius?

– Det har varit roligt och lärorikt. Det tar lite tid att komma in i det, men det är väldigt roligt.

Förutom Gefvert fanns även provspelarna Isac Lidberg (forward) samt Jonathan Viscosi (målvakt) på plats under den sista träningen. Där väljer dock Sirius att avvakta. Philip Haglund och Tim Björkström, som båda har utgående kontrakt, kan nu har gjort sina sista insatser för Sirius. Diskussioner pågår med båda.

– Ola vill ha mig kvar så det är kul, men sedan får vi se om vi kan komma överens, säger Björkström. 

Enligt UNT:s uppgifter finns det annat intresse för Björkström, bland annat från utlandet.

– Det vet jag inte haha, det vill jag inte uttala mig om, säger han. 

Saknades på den sista träningen gjorde Sherko Faiqi, som enligt UNT:s uppgifter hävt sitt avtal med Sirius, samt Abdul Razak som fått beviljad ledighet. 

Sirius återsamlas efter semestern den 7 januari. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!