När transferfönstret stängde på onsdagen så visade det sig att anfallsspelaren Victor Ekarv lämnar Almtuna för att spela med AIK.

– Sportsligt och ekonomiskt var det här en fördelaktig lösning för alla parter, säger Tobias Pehrsson, sportchef i Almtuna.

Ni var alltså inte nöjda med det som Ekarv presterat på isen?

– Vi hade hoppats att få ut lite mer av honom, det kan jag säga.

Victor Ekarv hade ett flerårskontrakt med Almtuna och han var helt säkert inte den billigaste spelaren. Frågan är om AIK tar över hela kontraktet.

– I grova drag är det så, säger Tobias Pehrsson.

Det var på våren 2016 som Almtuna gjorde klart med Ekarv, som då tillhörde Luleå. Han ingick i Almtunas framtidssatsning och var alltså en "prestigevärvning."

– Jag ångrar inte att vi skrev kontrakt med Victor. Där och då kändes den lösningen helt rätt och förmodligen tyckte han samma sak, säger Tobias Pehrsson när UNT frågar om han känner värvningen som ett misslyckande.

– Det hände saker under resans gång och då agerade jag och mina kollegor utifrån det, säger Pehrsson och syftar på det sportsliga.

Enligt Pehrsson var det ingen "tvångsförsäljning" av Ekarv för att rädda klubbens ekonomi.

– Så är det inte, utan som jag sade en sportslig och ekonomisk fördelaktig lösning för alla parter.

Kort sagt – om man tolkar det rätt – så hade Ekarv varit kvar i Almtuna om han gjort typ 18 mål och 15 assist.

Samtidigt som Ekarv och backen Wilhelm Westlund lämnade Almtuna (Westlund till Timrå) så skrev Pehrsson kontrakt med Lubomir Svetkovic, en ung slovakisk forward som spelar i Väsby, där han fortsätter resten av säsongen.

– Jag har screenat av J20-marknaden och har bra koll på Lubomir, som är en lojal och ödmjuk spelare. En stor och tung center med utvecklingsmöjligheter.

Även Erik Flood, en ung back som spelat i Mora den här säsongen, kontrakterades. Han kommer förmodligen att bli sjunde back i fredagens match mot Tingsryd.

– Jag har följt honom i både Mora och Modo. Det är en stabil tvåvägsback som vi tyckte var viktigt att få in i truppen. Han har en rad uppsidor, säger Pehrsson.

I matchen mot Tingsryd gör alltså Flood debut och samtidigt gör Ludwig Blomstrand comeback efter hjärnskakningen.

– Han har en jäkla tyngd när han kommer med sin fart och det är klart att motståndarna vet när han är på isen, säger tränaren Marcus Ragnarsson när han svarar på frågan vad det betyder att "Blomman" är tillbaka.

Exakt hur Almtuna kommer att formera laget bestäms först på fredagsförmiddagen när laget tränar i Gränbyhallen.

– Gör vi bra bedömningar i spelet med puck och blockar skott, då ska det mycket till för att vi inte ska ta tre poäng, säger Ragnarsson, som betonar hur viktigt det är att inte tappa pucken och tillåta motståndarna att vända spelet.

– Tittar man på de tre matcher vi förlorade så var det inte så dåligt mot Mora och Pantern, som är topplag. Däremot var vi inte bra mot Västerås, säger Ragnarsson.

Bara sju omgångar återstår så det är lätt att räkna ut betydelsen av kvällens match mot Tingsryd ...