• tisdag 25 april 2017
  • Familjeannonser
  • Grannar
  • Lokusjobb
  • Lokus
  • Grannar
  • Evenemangsguiden
  • Uppgång.se
Ingen tränare i J20 - än: "Inte det viktig... Rinkside Rinkside
Vädersponsor:

Martin Nilsson

Rinkside

Rinkside är hockeybloggen som håller dig uppdaterad om ishockeyn i Uppland. Uppsalas bästa hockeylag Almtuna och Hockeyallsvenskan hårdbevakas, men även andra lokala lag och spelare uppmärksammas på Rinkside. Bloggens skribent heter Martin Nilsson, vars hockeybakgrund är spel i Almtuna, Enköping och Wings.

Tveka inte på att kommentera eller skicka tips till Rinkside!

Detta är en blogg utanför UNT:s utgivaransvar.

Irons tunga förstärkningar inför kvalet

SK Iron missade Alltvåan med en hårsmån och har istället fått spela den mindre roliga Division 2 Östra Fortsättning sedan årsskiftet.

Där har laget fina nio segrar på 14 matcher och med fyra omgångar kvar får laget in två offensiva pjäser som man hoppas ska bidra med en del poäng. Två spelare som spelat klart sina säsonger i Hockeyettan men inte är redo att avsluta säsongen riktigt än.

Det handlar om hemvändande Ludwig Björklund, senast i Enköpings SK, och med Iron som moderklubb. Efter att ha vandrat genom Almtunas olika ungdoms- och juniorlag blev han en pålitlig målskytt i Tierp i Division 1. 24-åringen har även hunnit representera hockeyettan-lagen Surahammar och Enköping. 

Björklund har alla möjligheter att bli en ny publikfavorit i Iron med sina fina händer, kombinerat med storlek och tyngd. En spelare som mer än gärna bjuder på den där extra dragningen och revanschlustan lär vara stor efter en skadefylld säsong i Enköping.

Den andra forwarden som hämtas in är Johan Beatty från Wings HC Arlanda. Beatty har en intressant bakgrund i två olika amerikanska juniorligor i lag med sköna namn som "Long Beach Bombers" och "Bradford Rattlers". 22-åringen var en del av den framgångsrika årskullen i Almtuna, födda -94, där han spelade med Almtunabekantingarna Sebastian Hartmann, Robin Press och Victor Ekarv, bland andra.

En liten, kvick och intensiv spelare som skiljer sig en del från Björklunds spelstil. Desto mer likt Björklund kommer Beatty från en ännu tyngre säsong som blivit spolierad på grund av ett benbrott. Lär vara rejält spelsugen då han bara hann med 13 matcher i Wings 16/17.

 

 Hockeybloggen Ringside Iron Ludwig Björklund Johan Beatty

Ludwig Björklund och Johan Beatty.

Foto: Wings hemsida/Irons facebook.

 

//Martin

Ingen tränare i J20 - än: "Inte det viktigaste nu".

Almtunas sportchef Tobias Perhsson svarar på frågan om aktuell status i klubbens juniorverksamhet, som haft det väldigt på tränarsidan under säsongen 16/17.

Vem kompletterar Serhan Cicek som varit ensam tränare i J18 och J20?

Just innan följande klipp ställde undertecknad frågan om Niklas Eriksson-affären, men där var det intet nytt. I dag, några veckor senare kan läget förstås vara annorlunda.

 

 

Tänker ni som jag? På ekonomi, alltså.

Ja, vi är där igen. Även om Pehrsson inte säger det finns det så klart bara fördelar med att få in en juniortränare i god tid innan säsongen 17/18. Att det sedan kanske kostar mer än det smakar att kontraktera en tränare över sommaren är jag inte rätt man att avgöra. 

Precis som med spelare gäller det att vara ute i god tid för att få det man vill till en rimlig peng. Att en ny J20-tränare är muntligt överens med Almtuna är nog inte en allt för vågad gissning.

 

//Martin

Almtunas budgetvärvningar ger fog till oro

Fredrik Forsberg från Väsby näste man in i Almtuna alltså. Och nästa värvning från Hockeyettan - av Almtunas tre "rena" nyförvärv är alla hämtade från den lägre division. Jag räknar alltså bort Albin Lundin då han varit mer Almtunas spelare än Djurgårdens senaste två åren.

Jag gillade vad jag såg under Forsbergs sju framträdanden under hösten när han lånades ut från Väsby till Almtuna. Uppfattade honom som en mångsidig, smart forward som kan spela i både en tredje- eller fjärdekedja i hockeyallsvenskan. Han verkar också ha tagit fina kliv i Väsby, där han hade en mycket bra vårsäsong och visade klass när Väsby ställdes mot svårare motstånd i allettan.

 

Vad sänder detta för typ av signaler? 

Att Almtuna har en tajt budget, givetvis. Klubben presenterade denna värvning kort efter att UNT publicerat uppgifter om att Almtuna var långt ifrån att göra den vinst som tidigare under säsongen annonserats.

"Väntar med säsongskort", skrev en Almtunasupporter i en kommentar för några dagar sedan. Många undrar nog hur många tomma ord som kommunicerats från ledningen.

Uppsalaklubben har värvat billigt. Och kortsiktigt, om man jämför med kontrakten som skrevs inför 16/17. Ljung, Bärgård och Forsberg har alla fått kontrakt över en säsong, istället för treårskontrakten som var populära för ett år sedan. Det rimmar inte så väl med allt prat under 2016 om den långsiktiga satsningen mot SHL Almtuna gjorde.

Ta en titt på truppen som jag stulit från Peter Tjärns eminenta Almtuna-blogg på sportuppsala.se. Kolla även in facebooksidan med samma namn där Tjärn hårdbevakar Almtunas försäsong.

 

Målvakter
Arvid Ljung – 17/18 Ny Mariestad
George Sörensen 17/18
XX

Backar
Albin Carlsson 17/18
Erik Flood 17/18
Gustav Lindström 17/18
Linus Rotbakken 17/18
Per Svensson 17/18
XX
XX
XX

Forwards:
Ludwig Blomstrand 17/18
Sebastian Hartmann 17/18
Daniel Ljunggren 17/18
Oscar Milton 17/18
William Quist 17/18
Victor Rollin-Carlsson 17/18
Linus Sandin 17/18
Jacob Svensson 18/19 – Från J20
Albin Lundin 18/19 – Almtuna/Djurgården
Jesper Bärgård 17/18 – Nybro
Fredrik Forsberg 17/18 – Almtuna/Väsby
XX
XX
XX

Tränare:
Marcus Ragnarsson 17/18
Martin Gudmundsson 17/18 + 18/19

 

STORA löneposter "kapade" 16/17: 1. Tränaren Niklas Eriksson. 2. Victor Ekarv. 3. Eric Norin. 4. Emil Larsson. 5. Marcus Oskarsson. 

Och in har alltså värvats från Hockeyettan. Att budgeten ska höjas för varje säsong - vilket Almtuna stolt gick ut med för ett år sedan - är bara att glömma.

Med det sagt: Laget behöver inte bli sämre. Klart nästa säsong kan bli bättre - truppens uppbyggnad säger mer om det ekonomiska läget än om hur laget kommer placera sig nästa säsong.

Eller sitter sportchef Perhsson och håller på några transferbomber som han snart låter smälla?

 

//Martin

Almtunas nyförvärv - del 12: Succén som inte fått förnyat kontrakt

Dags för den sista spelaren att betygsättas av bloggen och kommenteras av Tobias Pehrsson, sportchef i Almtuna.

En forward många gärna ser stanna i Uppsala men som verkar vara på väg bort. 

 

 

Observera att klippet spelade in för två veckor sedan, men att inga uttalanden om framtiden gjorts sedan dess. 

Att Tony Mårtensson gav Almtuna ett nej kan innebära att en påskrift från Fornell kommit närmare.

 

//Martin

Almtunas nyförvärv - del 11: Därför blir landslagsspelaren underkänd

Som bekant var Almtunas sportchef ute på en sällan skådad värvningsturné inför den gångna säsongen.

Nu får han kommentera säsongen för ett nyförvärv som får lägsta möjliga betyg från Rinkside.

 

 

Kommentarer om kollega Håkan Lundhs artikel om Almtunas budget dyker antagligen upp imorgon här på bloggen!

 

//Martin

Jättetalangerna från Uppland dominerar i småkronorna

I helgen spelades en femnationerns-turnering för U17-landslag och i Tre Kronor stod två Upplänningar för mäktiga insatser.

Rasmus Sandin, till vardags i Brynäs J20, har Gimo som moderklubb och spelade i Almtuna U16 (med undertecknad som tränare, faktiskt) under en halv säsong för två år sedan. I landslagsturneringen fick han bära ett C på bröstet och ledde också laget på ett föredömligt sätt: Sex poäng på fyra matcher och utsedd till turneringens bästa back. Grymt bra jobbat!

 

Lagkaptenen Rasmus Sandin. Foto: Fredrik Sten | Hockeyfoton.se

 

Jonatan Berggren med Enköping som moderklubb och sedan tre år tillhörande Skellefteå ville inte vara sämre: Forwarden stod för två mål och fem assist och blev med det poängbäst i Sverige. Som 16-åring har han stått för 12 poäng för Skellefteå i J20 (!) Superelit den gångna säsongen. Imponerade!

Hur långt från Hockeyallsvenskan kan dessa två vara? Almtuna lär hålla stenkoll på lokala, unga talanger och det bara att titta på Frölundas jämnårige Rasmus Dahlin (nyligen uttagen i A-landslaget) för att inse vilken nivå juniorer håller i dag. 

Kanske kan Almtuna lyckas få någon av Sandin eller Berggren på lån innan Brynäs och Skellefteå låter dem få testa på SHL-spel?

 

Till sist:

Sverige vann hela turneringen och Rinkside passar på att rikta ett stort grattis till hela laget och framförallt Sandin och Berggren!

 

//Martin

Almtunas nyförvärv - del 10: Talangen som fick packa trunken efter en säsong

Nästa spelare som betygsätts här på bloggen fick lämna efter bara en säsong i den röda dressen. "Det handlar om att få det man förtjänar", kommenterar sportchef Perhrsson när han får frågan om spelarens roll i Almtuna.

 

 

//Martin

Almtunas nyförvärv - del 9: "Vi var inte nöjda och hade möten med honom".

Betyget på nästa forward är högt men sportchef Tobias Perhsson avslöjar att höstens prestationer var en enorm besvikelse från klubbens sida.

 

 

//Martin

Almtunas nyförvärv - del 9: "Usel vissa matcher".

Japp, jag ger inte upp! Ny dag - nytt klipp.

Denna gång är det lite dubbla budskap kring svårbedömde William Quist.

 

//Martin

Almtunas nyförvärv - del 8: Stjärnvärvningen som får betyget underkänd

Bloggens betygsättning och sportchef Tobias Pehrssons utvärdering av nyförvärven 16/17 fortsätter.

Näst ut är en forward som skulle bli en ledande spelare men, enligt Pehrsson, "hade en tuff säsong".

 

 

//Martin

Möt tre färska svenska mästare från Uppland

Undertecknad har träffat inte mindre än tre stycken färska svenska mästare från Uppland.

Djurgårdens Julia Johansson, Ida Press och Julia Östlund var med och vann klubbens första SM-guld på damsidan. Under nästa vecka publiceras en intervju med de unga lirarna i UNT och på unt.se/sport.

Här bjuder Rinkside på årets påskägg genom en liten sneak-peak från mötet med de framgångsrika Djurgårdsspelarna.

 

 

//Martin

Blomstrand en jagad man: "Finns intresse från SHL-klubbar och andra klubbar".

Bloggens betygsättning och sportchef Tobias Pehrssons utvärdering av nyförvärven fortsätter.

Nu är det anfallsspelarnas tur och Rinkside inleder med en hemvändare som får ett högt betyg - och naturligtvis dragit till sig många klubbars blickar.

 

 

//Martin

Almtuna dumpar toppbacken. För att rädda ekonomin?

Marcus Oskarsson var en riktig prestigevärvning inför den gångna säsongen. Nu lämnar han Almtuna.

Enligt mrmadhawk.se är han klar för seriekonkurrenten Modo, efter att Almtuna "lagt ut honom på marknaden".

 

Vad händer i Almtuna, egentligen? 

Nedmonteras truppen efter att inför 16/17 hämtat in flera starka namn? Det positiva var ju att Almtuna såg till att skriva flerårs-kontrakt med majoriteten av nyförvärven, vilket stämde bra in med sportchef Perhssons utläggningar om klubbens långsiktiga arbete mot SHL.

För ett år sedan skulle Almtuna bli ett rörligt, spelförande och snabbt hockeylag. Modernt, skulle man kunna säga.

Nu har klubben släppt två av de sklickligaste backarna: Eric Norin och Marcus Oskarsson (ja, den gode Mr madhawk har i princip alltid rätt uppgifter).

Och garanterat de två dyraste. Det medför naturligtvis funderingar över Almtunas ekonomi. Trots att klubben slapp betala sparkade tränaren Niklas Eriksson eftersom han omgående sajnade med Örebro. Trots att Victor Ekarv, en av lagets mest välbetalda spelare, sedan februari spelar i AIK. 

Mycket talar nu för att säsongen 16/17 blev en rejäl missräkning både sportsligt och ekonomiskt för Almtuna.

För även om Tobias Perhsson berättat för media att Tony Mårtensson varit på väg till Uppsala och Almtuna är det nu officiellt att han spelar i Linköping nästa säsong.

Så vad är på väg in? Har pengar frigjorts för en stor värvning eller för att rädda ekonomin?

 

//Martin

Almtunas talang högt rankad inför NHL-draften

Bloggens betygsättning och sportchef Tobias Pehrssons utvärdering av nyförvärven fortsätter.

Även om det denna gång handlar om en spelare som plockades upp från Almtunas juniorer kan Gustav Lindström anses vara ett nyförvärv.

 

 

Lindströms succésäsong är inte slut än. Nu har NHL central scouting har släppt sin sista ranking inför sommarens NHL-draft och där finns han med.

På den så kallade "internationella rankingen" återfinns Gustav Lindström på 25:e plats. Väldigt starkt av honom att ha stärkt sitt anseende så pass mycket under säsongen! 

Gustav Lindström. Foto: Johnny Anderson.

 

 

Läs vilka svenskar som rankas högst här.

 

//Martin

Almtunas nyförvärv - del 6: "Skottet kan betraktas som en ärtbössa".

Bloggens betygsättning och sportchef Tobias Pehrssons utvärdering av nyförvärven fortsätter.

Backen Erik Flood blir spelare nummer två att få betyget "mycket bra". Hör varför:

 

//Martin

Bloggare: Martin Nilsson Ålder: 24 Gör: Studerar Medie- och kommunikationsvetenskap Bor: Uppsala Mejl: martin.nilsson@unt.se


Twitter: @martinnilssons  

Sport I dag