• lördag 25 mars 2017
  • Familjeannonser
  • Grannar
  • Lokusjobb
  • Lokus
  • Grannar
  • Evenemangsguiden
  • Uppgång.se
Det var en sådan match High & Low High & Low
Vädersponsor:

Martin Nilsson

Rinkside

Rinkside är hockeybloggen som håller dig uppdaterad om ishockeyn i Uppland. Uppsalas bästa hockeylag Almtuna och Hockeyallsvenskan hårdbevakas, men även andra lokala lag och spelare uppmärksammas på Rinkside. Bloggens skribent heter Martin Nilsson, vars hockeybakgrund är spel i Almtuna, Enköping och Wings.

Tveka inte på att kommentera eller skicka tips till Rinkside!

Detta är en blogg utanför UNT:s utgivaransvar.

Irons tunga förstärkningar inför kvalet

SK Iron missade Alltvåan med en hårsmån och har istället fått spela den mindre roliga Division 2 Östra Fortsättning sedan årsskiftet.

Där har laget fina nio segrar på 14 matcher och med fyra omgångar kvar får laget in två offensiva pjäser som man hoppas ska bidra med en del poäng. Två spelare som spelat klart sina säsonger i Hockeyettan men inte är redo att avsluta säsongen riktigt än.

Det handlar om hemvändande Ludwig Björklund, senast i Enköpings SK, och med Iron som moderklubb. Efter att ha vandrat genom Almtunas olika ungdoms- och juniorlag blev han en pålitlig målskytt i Tierp i Division 1. 24-åringen har även hunnit representera hockeyettan-lagen Surahammar och Enköping. 

Björklund har alla möjligheter att bli en ny publikfavorit i Iron med sina fina händer, kombinerat med storlek och tyngd. En spelare som mer än gärna bjuder på den där extra dragningen och revanschlustan lär vara stor efter en skadefylld säsong i Enköping.

Den andra forwarden som hämtas in är Johan Beatty från Wings HC Arlanda. Beatty har en intressant bakgrund i två olika amerikanska juniorligor i lag med sköna namn som "Long Beach Bombers" och "Bradford Rattlers". 22-åringen var en del av den framgångsrika årskullen i Almtuna, födda -94, där han spelade med Almtunabekantingarna Sebastian Hartmann, Robin Press och Victor Ekarv, bland andra.

En liten, kvick och intensiv spelare som skiljer sig en del från Björklunds spelstil. Desto mer likt Björklund kommer Beatty från en ännu tyngre säsong som blivit spolierad på grund av ett benbrott. Lär vara rejält spelsugen då han bara hann med 13 matcher i Wings 16/17.

 

 Hockeybloggen Ringside Iron Ludwig Björklund Johan Beatty

Ludwig Björklund och Johan Beatty.

Foto: Wings hemsida/Irons facebook.

 

//Martin

Tillbaka efter semester med en Silly-analys

Det räckte med en vecka i Thailand för att missa en väldig massa nyheter kring Almtunas lagbygge inför 17/18.

En kontraktsförlängning och fyra spelare som lämnar.

Väntade och oväntade, positiva såväl som negativa.

• Erik Flood kritade på ett kontrakt över nästa säsong. Där finns en fin uppsida i hans kyla och ålder (född 96) vilket kan innebära stor utvecklingspotential. Ökad snabbhet lär vara prio på försäsongen.

• Eric Norin värvas tillbaka till AIK. En klasspelare som blir ett tapp, även om han inte levererat poängen han hämtades till Almtuna för att producera. Norin såg ändå ut att trivas bra i den röda tröjan - längtade han hem till Stockholm eller var han kanske för dyr för Almtuna?

• Erik nummer tre, nämligen Santesson, lämnar Almtuna. Lite förvånande tycker jag, trots en del svaga insatser var han nyttig i box play och glimtade ibland till offensivt. Lär inte ha kostat mycket då han kom direkt från Rögle J20. Var det så enkelt att han hoppats få - eller kanske lovats - mer offensivt utrymme? Det uttryckte han själv i alla fall.

• Att Adam Deutsch lämnar är lite överraskande. Trodde han själv, likt många andra, att den knappa erfarenheten från KHL skulle göra honom till stjärna i Allsvenskan? Jag anser att Almtuna fick vad som kunde förväntas av Deutsch och tror att man ville behålla honom. Troligast att han själv var lite missnöjd med förtroendet - eller så blev han offer för sportchef Perhssons önskan om att få in "tunga backar" till nästa säsong

• Sebastian Selin får inte förnyat förtroende. Det mest väntade och antagligen det bästa för båda parterna. Han gjorde sin sämsta säsong och verkade inte fungera så bra under nye tränaren Martin Gudmundsson. Selin lär behöva en nytändning och känslan är att Pantern plockar upp honom - som de gjorde med Janohls - och får honom att blomma igen.

• Tränarparet Marcus Ragnarsson/Martin Gudmundsson är klara att leda laget över 17/18 med option för ytteligare ett år. Ragnarsson tar ett litet kliv bakåt då det ska vara ett delat huvudansvar. Det handlar om att ansvarsfördelningen som funnits sedan Gudmundsson klev in i båset i höstas nu även är officiell även utåt sett för exempelvis kontakt med media. Det tror jag är bra då Ragnarsson inte verkade helt trygg med att diskutera ALLT som berörde laget.

 

Återkommer snarast med mer silly season-koll och genomgång av övriga truppen!

Kan även tycka det är märkligt att spelare som Emil Ripstrand, Fredrik Lovén och Felix Lööv inte ens blir omnämnda i trupp-sammanhanget. Återkommer även till det framöver.

_ _ _

 

Almtuna J18:s resa tog slut mot Djurgården i SM-slutspelets åttondelsfinal. Nu blir det spännande att se vilka 99:or som sajnas till A-laget.

 

//Martin

 

Kvällens förstastjärna går till... Red Lions!

Grattis, AIK. Känslan är att det var rätt lag som gick vidare och har chans att slå att slå ut Karlskoga i nästa kvalsteg.

Almtuna, då? En hedrande sista insats får man ändå säga. Det märktes att publiktrycket hjälpte laget att tända till och ge hemmapubliken är värdig avslutning.

Dagens förstastjärna: Almtunas klack Red Lions som slöt upp i full styrka. Även om styrkan inte är så stor till antalet matchade man alla AIK:s tillresta fans väl i röststyrka och sång. Cred till alla er som kämpat sig igenom en svajig säsong som inte riktigt blev som många hoppats.

Dagens andrastjärna: Jacob Ragnarsson imponerade på många som inte sett honom, men jag inte är inte förvånad över hans spel. Nu får Tobias Pehrsson skynda sig att sajna honom till A-laget då många där ute i hockeysverige fick upp ögonen för hans fina spel. En av dem var Challe Berglund (DIF-legendar) som twittrade "Lill-ragge ser ju läskigt bra ut. Signa honom direkt DIF hockey".

Dagens tredjestjärna: Västervik. Efter en helt otrolig säsong är resan nu slut då laget var ETT mål från att gå vidare. Med en i div. 1-trupp, i princip. Det är något speciellt med Allsvenska nykomlingar...

 

//Martin

Talangen debuterar för Almtuna mot AIK

Almtuna-AIK i kväll i Gränbyhallen

Vilken underbar match det kommer bli.

Och vilken vinstlott för Almtuna som klubb att få fylla ladan i den för hemmalaget betydelselösa matchen. För vi kan väl räkna med att varenda hockeyintresserad AIK:are kommer ta sig till Gränby i kväll?

Det finns mer än ett härligt publiktryck och en otroligt spännande avslutning av Slutspelsserien att se fram emot, tycker jag personligen.

Att se Victor Ekarv i den gulsvarta tröjan blir ju kul, förstås. Han inte bara spelade i Almtuna för en månad sedan, han är fostrad i klubben och har några av sina närmaste vänner i laget. Blir spännande att se om han fått igång sitt spel och kommer jaga polarna lite extra.

Jonathan Andersson är en annan spelare som varit i Almtuna - om än bara under sina gymnasie- och juniorår - som undertecknad känner till väl. Det var han som räddade sitt lag från förlust med sin sena kvittering senast mot Västervik. De senaste två åren har han växt fram som AIK:s backstjärna och det är en fin fjäder i hatten för de gamla Almtuna- och gymnasietränarna Mats Emanuelsson och Tobias Pehrsson. 

Och på Almtunas sida står Eric Norin, med många år som spelare i AIK bakom sig och vill ta revansch eftersom han fick lämna efter förra säsongen.

Ett annat kul spår är att Almtuna har backbrist och därför släpper fram juniorbackarna Jakob Ragnarsson samt Filip Andersson i kvällens match. Hoppas de får chansen att spela mer än några sporadiska byten och visa framfötterna inför nästa säsong.

Även succéjunioren från i höstas, forwarden Kristian Röykås Marthinsen, kallas upp till matchen.

 

//Martin

 

Gimo vidare till Hockeytvåan-kval

På söndagen spelade Gimo den tredje och avgörande playoff-matchen för att nå kvalserien till Hockeytvåan.

Mariehamn stod för motståndet och sett till statistiken fick Ålänningarna en tuff dag på jobbet. Det stod visserligen 2-2 inför den tredje perioden, men väl där kunde Gimo avgöra med två mål och sköt hela 60 skott mot Mariehamns mål. Henri Aaltovirta, gästernas målvakt, lär ha varit utmattad redan efter två perioder när Gimo skjutit nästan 50 skott.

Även antalet utvisningsminuter var en anmärkningsvärd kolumn att beskåda. Det delades ut totalt 92 utvisningsminuter i matchen, så det kanske var tur att lagen spelat färdigt mot varandra för denna säsong.

230 personer såg matchen i Gimo Ishall och kan nu se fram emot att beskåda kvalseriematcher. Drömmen om avancemang lever alltså och hela hockeyuppland lär hålla tummarna för att Gimo ska göra sällskap med Iron i Hockeytvåan Östra A nästa säsong. Spelschemat är inte officiellt ännu.

 

//Martin

Ragnarsson straffhjälte efter makalös vändning

Almtuna J18 gick vidare till åttondelsfinalen i SM-slutspelet efter dagens straffseger mot AIK. Laget lyckades vända matchserien trots att AIK vann första matchen med hela 7-1 - och att man blev blåst sina hemmamatcher på hemmaplan (läs mer nedan).

Efter att ha vunnit lördagens match i Gimo med 7-3 var det vinna eller försvinna för båda lagen när de åkte till Arena Svagströmsbolaget i Björklinge på söndagen.

Och vilken match det skulle bli. AIK ryckte till sig 3-0-ledning redan efter femton minuter. Almtuna reducerade innan paus men inte förrän i slutet av matchen kom kvitteringen till 3-3.

Matchen gick hela vägen till förlängning och där kunde Almtunas back Jacob "lill-ragge" Ragnarsson avgöra med sitt andra mål för dagen.

Kul för laget förstås, men också för Uppsalapubliken som får se laget spela minst en slutspelsmatch i Gränbyhallen.

Även åttondelen avgörs i bäst bäst av tre och Almtuna lär få inleda den matchserien hemma den 16:e mars.

 

//Martin

Underkänt, Almtuna

Undertecknad bevakade innebandy i går kvällen och kunde därför bara följa matchen sporadiskt. Därför blir det ingen djupare analys av matchen som Almtuna alltså förlorade med 2-1 mot mardrömslaget Pantern.

Av de korta sekvenserna jag hann se under matchen samt läst mig till och sett i efterhand var insatsen en stor besvikelse. Inte på något sätt förvånande att Almtuna inte lyckas prestera bra hockey i en tredje match efter två bra insatser i slutspelsserien. Så har det sett ut hela säsongen.

Bloggen kan ändå slå fast - eftersom Almtuna nu är utom chans att ta sig vidare - att säsongen är en missräkning. Ett misslyckande, sett utifrån att förutsättningarna inför säsongen var bättre än på mycket länge. Att vara tippade på en topplacering och inte ens vara nära att avancera från slutsspelsserien blir helt enkelt underkänt. Man lyckades inte få alla lagets komponenter att fungera som en enhet på hela säsongen (enstaka matcher undantaget).

Att lagets bästa back (på de få matcher han spelade) Albin Carlson missade hela säsongen och att lagets bästa forward Emil Larsson gick sönder i slutet av grundserien var förstås riktiga käftsmällar för klubben. Men ingen fullgod ursäkt för att säsongen redan är över.

 

Säsongen kommer utvärderas mer framöver, var så säkra. Och nu är det bara ösa på med silly season!

 

/Martin

Almtuna tvingas spela slutspel i Gimo – får inte plats i Gränbyhallen

I morgon spelar Almtuna J18 sin första hemmamatch i SM-slutspelet. Men de får inte göra det på hemmaplan utan får packa trunkarna och åka fem mil norrut till Gimo. Man får alltså ta emot gästande AIK på bortaplan.

Almtunas tränare Serhan Cicek är inte helt tillfreds med tillfreds med upplägget.

– Det blir ju värre än att spela på bortaplan. AIK har en kille som kommer där ifrån, och Gimo ishall är inte direkt någon favorithall, säger Cicek skämtsamt.

Anledningen är att det ska spelas ungdomscup. Turbo Icehockey Challenge heter cupen som lockar inte mindre än 500 U10-lag. Stort för Uppsala och Almtuna att ha ett så stort evanemang, men nog kan man tycka att en lucka på två timmar för det egna J18-lagets slutspelsmatch skulle vara motiverat?

Cicek tycker det känns som en märklig prioritering när Almtuna tagit sig till slutspel, vilket knappt hänt genom klubbhistioren.

– Det känns som att vi kanske borde gå före några matcher för 07-or, men det är som det är. Motiveringen vi fått är att cupen planerats sedan länge och att det inte finns något att göra. Det hade känts bättre att spela i Björklinge, men det gick tyvärr inte heller, säger Cicek.

Björklinge, ja, dit får Almtuna åka och spela hemmamatch på söndag om det skulle bli seger i Gimo. Matchen som spelas i Gimo är den andra 16-delen, som avgörs i bäst av tre matcher. AIK vann den första med 7-1, vilket alltså innebär att Almtuna måste vinna lördagens möte.

– Vi kom inte alls upp i nivå senast. De fick några snabba mål på oss vilket gjorde att vi tyvärr vek ner oss, säger Cicek.

– Det positiva är att vi får tillbaka viktiga Ludvig Wallin och Jacob Ragnarsson till helgen. Vi har tillräckligt bra lag för att vända på det här.

Får ni spela i Gränby om ni tar er vidare, tror du?

– (Skratt) Ja vi år väl hoppas på det, har vi tur blir det kanske C-hallen i alla fall, säger Cicek som trots allt kunde skämta friskt om eländet.

 

 

//Martin

 

 

Spelarbetyg: Almtuna–Västervik 3-1

Drömmen fortfarande vid liv för Almtuna! Det kan man tacka storspelande målvakten Jonas Johansson för som stod för magisk insats när laget som mest behövde det. 

Västervik imponerade spelmässigt och visade varför man slutade tre i Hockeyallsvenskan. Visst kan man tycka att laget spelade grisigt, men jag skulle säga att man var otroligt skickliga på att spela preciiiis på gränsen till vad som är tillåtet – även om man absolut var över den några.

Och Conny Strömberg, vilken underbar lirare! Han bjuder verkligen på underhållning så fort han äntrar isen. Han bjöd också på en filmning som gjorde att publiken buade åt honom under resten av matchen. Filmningar gillar ingen – men det är just stämningen som byggdes i Gränbyladan efter det som man vill åt! Undertecknad tackar för underhållningen och ger Connys show 4/5  . Han blev ju trots allt poänglös.

Målvakter
24. Jonas Johansson – 5
39. George Sörensen (res) – båsöppnare

Förstafemman
16. Linus Rotbakken – 3
23. Adam Deutsch – 3
21. Ludwig Blomstrand – 2
90. Daniel Ljunggren – 3
94. Sebastian Hartmann – 4

Andrafemman
5. Per Svensson – 3
47. Eric Norin – 3
19. William Quist – 3
81. Mathias Trettenes – 3
80. Linus Sandin – 3

Tredjefemman
57. Marcus Oskarsson – 2
7. Erik Flood – 3
17. Oscar Milton – 2
15. Victor Rollin-Carlsson – 3
49. Sebastian Selin – 1

Fjärdefemman
9. Mattias Fornell – 4
10. Albin Lundin – 3
51. Erik Santesson – 2

 

Betygsskala

1 = Underkänd
2 = Godkänd
3 = Bra
4 = Mycket bra
5 = För bra för Hockeyallsvenskan

 

//Martin

Om Västervikstjärnan: "Tränaren rökte i båset och höll i hans tröja i power play”

19.00 släpps pucken i Gränbyhallen när Almtuna spelar måstematch mot Västervik.

Undertecknad ramlade över en artikel på Sportbladet som var kul att läsa och perfekt uppladdning inför matchen om man vill få bättre koll på spelarna som gästar Uppsala i kväll.

Det är svårt att inte fascineras över det legendariske passningsgeniet Conny Strömberg. Läs detta till lilla utdrag från hur en lagkamrat beskriver 41-åringen för Sportbladet:

”Är med i Guinness rekordbok för att ha trixat längst tid med en medicinboll. Han är lite förbannad för att klippet har plockats bort från Youtube så att han inte kan visa upp det. Han försökte återupprepa bedriften i samband med inkilningen, men då gick det inte lika bra. Vill man slå ihjäl några timmar på en bussresa är det bara att sätta sig där bak, så får man höra anekdoter, typ som när han spelade i tyska tredjeligan och tränaren rökte i båset och höll i hans tröja i power play”.

Källa: www.aftonbladet.se

 

Senare i kväll, efter matchen, blir det som vanligt spelarbetyg på hemmaspelarna.

 

//Martin

Slog serieledaren i måstematchen – undvek negativt kval

Östervåla låg inför sista matchen på negativ kvalplats i Hockeytrean Östras fortsättningsserie. Laget stod inför tuffast möjliga motstånd i form av bortamatch på Åland mot serieledaren Mariehamn och behövde en seger för att slippa kvalet.

Och man lyckades! Segern med 2-1 mot Mariehamn lär ha firats rejält på under söndagens hemresa på Ålandsbåten.

 

Så här skrev klubben på sin facebooksida efter matchen som började 9.45 (!).

 

Rinkside UNT

 

I Hockeytrean spelar ju även Gimo, som slutade på fjärde plats i Alltrean.

UPPDATERAD 13.00: Gimo spelar Playoff (bäst av tre) mot Mariehamn för att nå kvalet till divison 2. Det drar igång på fredag i Mariehamn och fortsätter i Gimo på lördag.

//Martin

Spelarbetyg: Tingsryd–Almtuna 1-0

Idrotten är inte alltid rättvis. Almtuna var det klart bättre laget i kväll. Efter att ha dominerat i första perioden jämnade Tingsryd ut spelet något under resten av matchen, men det var inget snack om vilket lag som var mest värda segern.

Men gör man inte mål är det omöjligt att vinna, och det ska sägas att Tingsryd var starka runt det egna målet och släppte till få klara lägen. När de bästa chanserna dök upp var det oftast "fel" Almtunaspelare som skulle avsluta samtidigt som Rubin i Taif-målet stod för fina parader.

Nu känns Almtunas chanser att ta sig vidare mikroskopiskt små. Det känns som att luften gick ur helt i och med förlusten mot ett mindre bra Tingsryd.

 

Målvakter
24. Jonas Johansson – 3
39. George Sörensen (res) – båsöppnare

Förstafemman
16. Linus Rotbakken – 3
23. Adam Deutsch – 2
21. Ludwig Blomstrand – 2
90. Daniel Ljunggren – 3
94. Sebastian Hartmann – 2

Andrafemman
5. Per Svensson – 4
47. Eric Norin – 3
19. William Quist – 2
81. Mathias Trettenes – 2
80. Linus Sandin – 4

Tredjefemman
57. Marcus Oskarsson – 3
7. Erik Flood – 3
17. Oscar Milton – 1
15. Victor Rollin-Carlsson – 3
49. Sebastian Selin – 3

Fjärdefemman
9. Mattias Fornell – 3
10. Albin Lundin – 1
51. Erik Santesson – 2

 

Betygsskala

1 = Underkänd
2 = Godkänd
3 = Bra
4 = Mycket bra
5 = För bra för Hockeyallsvenskan

 

//Martin

Ny serie – nytt tips: De vinner slutspelsserien!

Om bara några timmar är det dags för första nedsläpp i Hockeyallsvenskans slutspelsserie. Ska bli grymt kul att följa!

Almtuna sitter just nu på bussen till Tingsryd och det är näst intill ett måste för Uppsalalaget att ta poäng direkt. Det lär krävas fyra segrar eftersom man startar på noll poäng (Västervik börjar med tre), även om Leksand tog sig vidare från slutspelsserien med elva poäng för ett år sedan.

Så här tror UNT:s Håkan Lundh att det slutar

Här är Rinksides tips:

1. AIK

2. Västervik

3. Pantern

4. Almtuna

5. Timrå

6. Tingsryd

Kommentar: Svårt att tippa stekheta AIK som något annat än segrare. Precis som det konstaterades innan säsongen har 08:orna starkast trupp - och nu även den mest formstarka. Västervik har ett försprång, slutar aldrig imponera och har allt att vinna. Pantern kommer säkert jaga vidare och vara med i racet hela vägen. Har ett spel som kan passa bra i "utslagsmatcher".

Almtuna har haft svårt att vinna mer än två matcher i rad, svårt att se att man plötsligt vinner fyra av fem. Timrå har svag form men känns hungriga då man räknat med att gå långt denna säsong, och uppsidan är stor. Tingsryd är svårspelat men har inte tillräckligt stor offensiv spets i slutändan.

 

UNT-sportens Daniel Meisels tips:

1. AIK

2. Pantern

3. Västervik

4. Timrå

5. Almtuna

6. Tingsryd

 

Vad tror ni? Kommentera gärna nedan eller på facebooksidan @hockeybloggenrinkside.

 

//Martin

Så FEL gick UNT-reportrarnas Hockeyallsvenska tips

Det här är egentligen väldigt pinsam läsning. Men det bjuder jag på. Som de flesta vet bjöd Hockeyallsvenskan som vanligt på rejäla skrällplaceringar - några lag floppade medan några gjorde dundersuccé.

Följande tips publicerades här på Rinkside några dagar innan HA drog i gång i september:

 

Daniel Meisels tips:

1. AIK 

2. Modo 

3. Timrå 

4. Oskarshamn 

5. Almtuna 

6. Tingsryd 

7. Västerås 

8. Mora 

9. Karlskoga 

10. Björklöven 

11. Södertälje 

12. Västervik 

13. Vita Hästen 

14. Pantern

Rinksides kommentar: Snyggt, Meisels! En sluttabell som nästan är för lik min egen. Men du underskattar Almtuna!

 

Henrik Söderlunds tips:

1. AIK

2. Modo

3. Västerås

4. Almtuna

5. Timrå

6. Björklöven

7. Karlskoga

8. Oskarshamn

9. Mora

10. Tingsryd

11. Vita Hästen

12. Västervik

13. Pantern

14. Södertälje

 

Rinksides kommentar: Henrik stora skräll är att ha Västerås som trea. En stor missräkning, tror jag. Spännande med nederlagstippade Björklöven på playoff-plats.

 

Till sist, mitt eget tips som publicerats tidigare (motiveringar hittar ni här):

1. AIK

2. Almtuna

3. MODO

4. Timrå

5. Oskarshamn

6. Västerås

7. Mora

8. Tingsryd

9. Södertälje

10. Karlskoga

11. Björklöven

12. Vita Hästen

13. Västervik

14. Pantern

 

SLUTTABELLEN, 52 omgångar senare

 

_ _ _

Ja, pinsamt var ordet!

Men vem hade trott att Pantern och Västervik skulle sluta tre och fyra?! Helt galet.

Eller att Västerås skulle behöva spela negativt kval?! Där var i alla fall vår gode Henke mest ute och cyklade.

Personligen kan jag bara vara stolt över att jag prickade in Björklöven på elfte plats. I övrigt var det bara Tingsryd som var nära (fel med en placering) och även Timrå (fel med två placeringar). Almtuna är den stora besvikelsen om man ser till mitt tips. Kan ju vara ett tecken på att en är lite färgad, trots allt...

 

//Martin

Wow, Björklöven! + Almtunas slutspelsjokrar

Vilken otrolig avslutning det blev av Hockeyallsvenskan i fredags!

Rinkside är tillbaka efter några dagars ledighet efter Almtunas avgörande match mot Vita Hästen som tog mycket energi och tog musten ur en lite. 

Själv kunde jag inte följa någon match live i sista omgången, men att i efterhand se bilderna när Björklöven vände mot Västerås och sköt sig kvar i Hockeyallsvenskan med det sena, avgörande segermålet... Det var vackert att se den glädjen. Jag trodde faktiskt Västerås skulle ro hem det där och slippa kvala men nu står Västra Aros inför ett ovisst kval mot hungriga lag från Hockeyettan. Tror det kan bli obehagligt för alla som sympatiserar med Västerås.

Noterar även att Victor Ekarv gjorde två mål när AIK krossade Oskarshamn med 6-0. Det gör att han står på fina fyra mål på sju matcher i den gulsvarta tröjan. Kul och skönt för Ekarv att visa vad han går för - och visa vad ett miljöombyte kan göra.

_ _ _ 

Hur det gick för mitt tips inför slutomgångarna? Bra, får man ändå säga. Nu slutade inte AIK åtta (se tipset nedan), men lagen placerade sig åtminstone i den inbördes ordningen jag tippade. Fem av fem, något vinklat i och med att AIK:s superform tog dem ända till en femteplats. Kul!

7. AIK 

8. Almtuna 

_ _ _ _ _ _

9. Oskarshamn

10. Vita Hästen 

11. Modo 

 

_ _ _

 

Roligast att se bland höjdpunkterna från Almtuna-Modo (slutade 3-1) var helt klart att Albin Lundin med sitt fantastiska mål visade att han "still got the moves". Visst, han kämpar och krigar i varje match men det var verkligen länge sedan han levererade något av den digniteten offensivt. Han har underpresterat rejält under en längre tid (i princip hela säsongen). En spelare som inte har jättehöga poängnivåer i sig men som man ska kunna ha höga krav på, för fina kvalitéer finns djupt där inne. Det har han visat tidigare. Om Lundin kan få till en plötslig formtopp i slutspelsserien har Almtuna ett välbehövligt ess i rockärmen. Han kanske kan utmanas i den rollen av den hete norrbaggen Mathias Trettenes? Eller varför inte Marcus Fornell?

Mer uppsnack inför slutspelsserien utlovas här på Rinkside närmaste dygnet!

 

//Martin

Bloggare: Martin Nilsson Ålder: 24 Gör: Studerar Medie- och kommunikationsvetenskap Bor: Uppsala Mejl: martin.nilsson@unt.se


Twitter: @martinnilssons  

Sport I dag