• lördag 21 januari 2017
  • Familjeannonser
  • Grannar
  • Lokusjobb
  • Lokus
  • Grannar
  • Uppsala Vimmel
  • Evenemangsguiden
  • Uppgång.se
VIDEO: Blomstrand efter 2-5 mot Karlskoga Rinkside Rinkside
Vädersponsor:

Daniel Meisels

Fotbollsbloggen

Daniel Meisels befinner sig ständigt i den uppländska sillycirkusen. Har bevakat fotboll för UNT sedan 2009 (från och till) och följer numera allsvenskan (Sirius), division II (Gusk, Strömsberg), elitettan (Uppsala) samt division I (Gusk). Har du frågor, funderingar, tips (!) eller bara vill skälla ut mig eller någon annan efter noter; tveka inte. Skicka ett mejl till fotbollsbloggen@unt.se

TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT
bloglovin

Repris: Sirius träning med truppen, Ante E, Farbror & Sarfo

Här är reprisen av den korta sändningen från Sirius träning. I sändningen pratas det om senaste nytt inför söndagens match mot Örebro samt skadeläget. Dessutom: Intervju med Farbror, Ante Eriksson samt Kingsley Sarfos betyg på den nya ligabollen.

/Meisels

Live-tv: Sirius träning inför Örebro

Bloggen är på plats när Sirius genomför sitt sista träningspass inför den första träningsmatchen mot Örebro. Följ livesändningen är från 11.00 med senaste nytt om truppen och annat smått & gott.

/Meisels

Spelschemat klart för Gusk - som värvar meriterat

I veckan kom spelschemat för elitettan och nu står det även klart hur Gusk ska spela sina matcher i division I. Gusk, som slutade tvåa i fjol bakom Bollstanäs, inleder hemma mot Enskede den 16 april. I första bortamatchen väntar också tufft motstånd då man gästar Täby en vecka senare. 

Hela spelschemat hittar ni här

På tal om Gusk så kan bloggen berätta att klubben har gjort klart med en riktigt meriterad värvning. Det handlar om den tidigare Östersundsbacken Matilda Grönlund-Falk som är klar för Gusk. Backen har tidigare varit aktuell för Uppsala Fotboll och tränat med laget under perioder. Nu har hon dock valt spel för Gusk kommande säsong. 

Och det lär inte vara slutvärvat för Gusk som fortsätter att leta nyförvärv. Intresse finns för både Caroline Lundberg och Aisha Faiqi enligt uppgifter till bloggen.

/Meisels

Fotbollsbloggen till Spanien

Under dagen blev det helt klart att undertecknad samt kollega Gustaf Andersson reser till spanska Salou i början av februari för att bevaka Sirius träningsläger. Mellan den 6 och 12 februari finns vi på plats för att leverera allt material tillgängligt hem till Sverige. Fokus blir så klart på de båda matcherna mot Malmö FF (8 februari) samt Östersund (11 februari).

/Meisels

Spelschemat klart i Elitettan

Under måndagen spikades spelschemat för elitettan och det står nu definitivt klart att Uppsala Fotboll spelar sin första tävlingsmatch någonsin lördagen den 15 april på Löten hemma mot Sundsvall. 

Efter premiären väntar en långresa upp till Kalix för match borta mot Assi innan det rullar på med Holmalund, Hovås och så vidare.

Spelprogrammet känns i alla fall minst sagt överkomligt för laget. Tuffare blir det dock i omgång sex då man ställs mot ex-allsvenska Umeå borta och sedan Mallbacken hemma i omgången efter. Förhandsfavoriten Växjö väntar sedan i omgång 11. Det är tidigt att sia om utgång, men det känns i alla fall som det verkliga testet för laget kommer under den perioden. 

Hela spelschamt hittar ni här.

/Meisels

Live tv: Sirius drar igång säsongen

I dag är det dags för Sirius att sätta igång säsongen 2017 på allvar med tester i Diöshallen. Fotbolllsbloggen finns självklart på plats och sänder live från klockan 11.30 - förhoppningsvis med diverse intervjuer och annat spännande. Häng med via spelaren ovan.

/Meisels

Det är dags att spela boll - så tränar lagen under måndagen

Under måndagen drar de lokala fotbollslagen igång sina verksamheter igen efter ledighet över jul och nyår. Vissa väljer att gå direkt på boll medan andra fokuserar på tester och fys. Här är schemat för måndagen:

Sirius: Tester hela dagen från 07.00, UP samt Diöshallen. 

Uppsala Fotboll: Upptaktsmöte samt träning på Löten 17.30.

Gusk dam: Fys på UP 19.00.

Gusk herr: Träning i Diöshallen från 19.30

/Meisels

Video: Hit åker Sirius på träningsläger

Om en månad beger sig Sirius till Spanien för träningsläger i Salou. Anläggningen har en liten video där ni kan se vad som väntar laget som under vistelsen kommer att möta Malmö FF (onsdag, 8 februari) samt Östersund (lördag 11 februari).

/Meisels

Här kommer Uppsala Fotboll att spela

Sedan Sirius damlag blev Uppsala Fotboll så har den nya föreningen uttryckt en önskan om att flytta sin hemvist till Österängen. När elitettan drar i gång den 15 april pekar dock allt på att det blir fortsatt spel på Löten för laget. Österängen kommer inte hinna stå klar för behoven till seriepremiären, eventuellt kan dock laget flytta efter sommaren om läget skulle vara sådant.

Ambitionen från Uppsala Fotboll är att flytta in på Nya Studenternas när den står klar.

/Meisels

Are You Sirius? - Nyförvärvet som får underkänt

Stockholm
I årets första avsnitt av Are You Sirius? så går vi igenom Sirius samtliga nyförvärv inför säsongen och sätter betyg. En spelare får underkänt av båda.
- Han har fått beröm för sin fina fot och speluppfattning, men håller det spelet i allsvenskan? Nja, jag är tveksam, säger Gustaf Andersson.

I podden synar vi även det senaste i silly season, kommande träningsmatcher samt introducerar ett nytt folkbildande moment.
Lyssna i spelaren ovan eller via Itunes/Acast
/Meisels
 

Försäsongen för de lokala lagen - klipp ut och spara!

Då har kalendern ändrats till 2017 och det betyder att bloggen går in på sitt sjätte verksamhetsår. Snart drar både Sirius och övriga lokala lag igång både träningar och matcher. Här är vinterns schema för lagen. Klipp ut och spara!

Sirius:
9/1: Träningsstart
21/1: Örebro, borta
27/1: Sundsvall, borta
5-12/2: Utlandsläger i spanska Salou, matcher mot Malmö och Östersund (prelminärt)
19/2: Arameisk-Syrianska borta, Svenska cupen
25/2: Ängelholm hemma, svenska cupen
4/3: IFK Göteborg borta, svenska cupen
11-12/3: Eventuell kvartsfinal i cupen
18/3: Brommapojkarna (preliminärt Grimsta)
25/3: Gefle (spelplats ej klar)
3/4: Djurgården borta, premiär i allsvenskan


Uppsala Fotboll:
9/1: Träningsstart samt lansering av varumärke
11/2: Åland United, hemma
18/2: Hammarby, plats inte bestämd
25/2: Älvsjö, borta
11/3: AIK, borta
18/3: Gusk, borta
25/3: BK 30, plats inte bestämd
1/4: Djurgården, borta
8/4: Kvarnsveden, hemma (genrep)
15-16/4: Premiär, elitettan.


Gusk dam:
9/1: Träninggstart
11/2: Sätra, hemma
18/2: Kif Örebro hemma, åttondelsfinal i svenska cupen
11/3: Älvsjö, hemma
18/3: Uppsala, hemma
25/3: Brommapojkarna, borta
1/4: BK 30, borta
8/4: Boo, hemma


Gusk herr:
9/1: Träningsstart
4/2: Skiljebo, hemma
11/2: IFK Uppsala, hemma
18/2: Akropolis, borta
25/2: Syrianska Kerburan, borta
4/3: IFK Aspudden-Tellus, borta
11/3: Söderhamn, hemma
18/3: Eskilstuna City, borta
25/3: Västerås IK, hemma
1/4: Vallentuna, hemma

*Bloggen har ingen uppgift om Strömsbergs träningsmatcher. De drar dock i gång träningen redan den 5 januari. 

/Meisels

Spelschemat spikat för cupen

Under måndagen spikades spelschemat för svenska cupen. Sirius inleder borta mot Arameisk-Syrianska den 19 februari klockan 16.00. Enligt förbundets hemsida kommer matchen att spelas på Brantbrinks IP, men enligt vad jag har hört kommer matchen inte att spelas där. Tidigare var huvudspåret Södertälje Fotbollsarena, men där kommer det inte att bli. Arameiska jobbar nu i stället på andra alternativ. 

Sedan väntar match den 25 februari hemma mot Ängelholm på Löten klockan 14.00. Skulle Ängelholm tvingas i konkurs under tiden utgår matchen och gruppen avgörs på tre lag.

Den 4 mars väntar sedan bortamatch mot IFK Göteborg på Bravida Arena klockan 16.00.

/Meisels

Sirius spelschema i svenska cupen:
19 februari, 16.00: Arameisk-Syrianska-Sirius (Spelplats ej klar)
25 februari, 14.00: Sirius-Ängelholm (Löten)
4 mars, 16.00: IFK Göteborg-Sirius (Bravida Arena)

  • Twitter
  • Instagram
Header Torget

Sport I dag