• måndag 20 februari 2017
  • Familjeannonser
  • Grannar
  • Lokusjobb
  • Lokus
  • Grannar
  • Evenemangsguiden
  • Uppgång.se
VIDEO: Victor Ekarv efter segern mot Almtu... Rinkside Rinkside
Vädersponsor:

Daniel Meisels

Fotbollsbloggen

Daniel Meisels befinner sig ständigt i den uppländska sillycirkusen. Har bevakat fotboll för UNT sedan 2009 (från och till) och följer numera allsvenskan (Sirius), division II (Gusk, Strömsberg), elitettan (Uppsala) samt division I (Gusk). Har du frågor, funderingar, tips (!) eller bara vill skälla ut mig eller någon annan efter noter; tveka inte. Skicka ett mejl till fotbollsbloggen@unt.se

TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT
bloglovin

Spelarbetyg Hammarby-Uppsala 2-0

Målvakt:
Lovisa Koss – 3

Backlinjen:
Ellen Arbman Hansing – 2
Stina Huss - 2
Sara Back – 3
Louise Zetterling – 2

Mittfältet:
Moa Mattsson – 2
Ariam-Berhane Gebreyohannes – 3 J
Julia Lyckberg – 2
Therese Simonsson - 3
Aisha Faiqi (ut 65) - 2

Anfallet:
Elin Åkerman – 3

Avbytare:
Agnes Nyberg (in 65) – 2
Fanny Lång (in 80) - spelade för kort tid för att betygsättas.

Tränare:
Fredrik Bernhardsson – 3

Betygsskalan: 1 Underkänd, 2 Godkänd, 3 Bra, 4 Mycket bra, 5 För bra för elitettan.

Så startar Uppsala mot Hammarby - skyttedrottningen tillbaka

Det är dags för Uppsalas andra träningsmatch för säsongen efter 1–1 förra helgen mot Åland. Nu väntar allsvenska Hammarby i Stockholm, ett Hammarby med en hel del bekanta namn såsom Filippa Angeldahl, Emma Holmgren, Amanda Johansson och tränaren Olof Unogård. Uppsala väljer att spela ett 4-2-3-1-system i matchen och gör dessutom två ändringar i elvan. Ut med Agnes Nyberg och Ariam-Berhane Gebreyohannes och in med Elin Åkerman (sjuk förra veckan) och Aisha Faiqi. Det blir intressant att se hur laget håller mot motstånd från en högre nivå även om Hammarby har en tung silly season i bagaget.

Själv missar jag matchen eftersom den krockar med Sirius match i svenska cupen, men har i vanlig ordning ett par ögon på plats. Matchstart är 16.00 på Stadshagen.

Sirius elva: Lovisa Koss – Malin Forssner, Ellen Arbman Hansing, Sara Back, Louise Zetterling – Aisha Faiqi, Moa Mattsson, Emelie Magnusson, Julia Lyckberg, Therese Simonsson – Elin Åkerman.

Bänken: Fanny Lång, Ariam-Berhane Gebreyohannes, Agnes Nyberg, Stina Huss.

/Meisels

Spelarbetyg Gusk-Kif Örebro 0-4

Målvakt:
Tilda Keisu – 2

Backlinjen:
Jennifer Askebrand – 2
Viktoria Andersson – 1
Matilda Grönlund-Falk – 2
Josefin Engström – 2

Mittfältet:
Hanna Sjöström (ut 71) – 1
Maja Andersson – 2
Ida Pettersson (ut 59) – 1
Elva Fridjonsdottir – 2
Josefin Lindström – 2

Anfallet:
Sanna Öhlund – 1

Avbytare:
Lina Nordin (in 59) – 2
Maria Westin (in 71) – 2
Sara El Obeid (in 79) – spelade för kort tid för att betygsättas.
Johanna Jostedal – spelade inte.
Sofia Jonson Stamfeldt – spelade inte.
Johanna Högström – spelade inte.
Stina Edman – spelade inte.

Tränare:
Max Andersson – 1

Betygsskalan: 1 Underkänd, 2 Godkänd, 3 Bra, 4 Mycket bra, 5 För bra för svenska cupen.

/Meisels

Uppsala går all in på mittbacken - här är namnet

Snackade lite med Uppsalas tränare och sportchef Fredrik Bernhardsson om läget i laget. Det är ju ingen hemlighet att laget är på jakt efter en mittback som ska ersätta Mikaela Björklund som lagt skorna på hyllan. Uppsala har tidigare fått nej från bland annat Malin Winberg som valde spel i allsvenskan med LB07 i stället.

Nu återstår ett namn på listan vad jag förstår det som, något som även bekräftas av Bernhardsson.
– Vi väntar svar från en spelare, säger han.

Enligt vad jag erfar så är den spelaren förra Siriusbacken Linnéa Eriksson som har valt att lämna Hammarby. Eriksson står utan klubb för tillfället, men det är inte heller säkert att hon fortsätter spela fotboll på elitnivå. Backen bor sedan några år i Solna och skulle i sådant fall behöva pendla till Uppsala.

Det handlar om Linnéa Eriksson eller ingen in för Sirius. Jag tror inte att man lyckas knyta till sig backen utan då väntar en intern lösning där man framför allt ser Märta Säfström som ny mittback, men där även F19-spelaren Ellen Arbman-Hansing imponerade i den första träningsmatchen mot Åland.

På skadefronten är det fortsatt intet nytt. Josefin Jarstad är fortsatt inte nära någon comeback och Ingrid Wixner har en bra bit kvar efter sitt knäingrepp. Under onsdagen ska dessutom Fanny Lång undersöka sin opererade fot.

/Meisels

Spelarbetyg Uppsala-Åland 1-1

Målvakt:
Lovisa Koss - 2

Backlinjen:
Louise Zetterling - 3 (ut 76)
Ellen Arbman Hansing - 2
Sara Back - 4
Malin Forssner - 3

Mittfältet:
Ariam-Berhane Gebreyohannes - 2
Moa Mattsson - 3
Julia Lyckberg - 3
Agnes Nyberg - 1 (ut 83)

Anfallet:
Therese Simonsson - 2
Emelie Magnusson - 4

Avbytare:
Ronja Andersson
Fanny Lång (in 76) - spelade för kort tid för att betygsättas.
Stina Melin - spelade inte.
Stina Huss (in 83') - spelade för kort tid för att betygsättas.

Betygsskalan: 1 Underkänd, 2 Godkänd, 3 Bra, 4 Mycket bra, 5 För bra för elitettan.

/Martin Nilsson (gästbloggare)

Så startar Uppsala i den historiska matchen

Under eftermiddagen är det dags för Uppsala Fotbolls första historiska match då man tar emot Åland United i en träningsmatch på Löten. Under fredagen lyckades jag luska fram den historiska startelvan som ska göra "det" för de vinröda. Elvan ser ut som följer:

Lovisa Koss - Louise Zetterling, Ellen Arbman Hansing, Sara Back, Malin Forssner - Ariam-Berhane Gebreyohannes, Moa Mattsson, Julia Lyckberg, Agnes Nyberg - Therese Simonsson, Emelie Magnusson.

Avbytare: Ronja Andersson, Fanny Lång, Stina Melin (eventuellt någon mer).

Tittar vi på den första elvan kan man notera att två spelare, Louise Zetterling och Ellen Arbman Hansing, båda egentligen tillhör F19-truppen men alltså får speltid direkt. Jag tror att det kan bli mer av den varan då man fortfarande inte har lyckats hitta försvarsspelare att ersätta Mikaela Björklund. Jag tror att det till slut blir Märta Säfström som tar den platsen efter att hon blivit helt återställd från sin korsbandsskada. I övrigt saknas Elin Åkerman (sjuk), Märta Säfström (rehab), Josefin Jarstad (sjuk), Ingrid Wixner (knä) samt långtidsskadade Clara Ringmar. Senaste underskriften Aisha Faiqi är ännu inte spelklar, annars borde hon så klart gått in i elvan.

Noterbart är också att tränaren och initiativtagaren till hela projektet Fredrik Bernhardsson missar denna händelse då han är på kurs i Norrland. I stället kommer laget att ledas av en assisterande tränaren Perra Hansson.

Eftersom jag själv är i Spanien kommer jag inte att kunna följa matchen, men jag har "ögon på plats" för rapporter.

/Meisels

Rapport från en Siriusträning: 10/2

Vad: Sirius träning inför matchen mot Östersund
Var: Complex Esportiu Futbol Salou
När: 11–12.30
Hur var vädret: Molnigt och behaglig temperatur. Solen värmde ganska skönt trots att den inte syntes till på himlen.
Vad tränade man på: Tränartrion gick igenom det nya spelsystemet 3-4-3 och hur spelarna ska agera i anfall, försvar och återerövring. Därefter var det uppvärmning följt av matchspel och avslutsträning.
Vilka saknades: Samtliga spelare var på plats. Alla tränade utom Kim Skoglund som har en blödning i foten. Jesper Arvidsson och Johan Andersson var inte med i matchsspelet utan sprang runt planen i stället.
Vem såg bäst ut: Ante Eriksson såg riktigt pigg ut under matchspelet och fick beröm av Kim Bergstrand. Eriksson var sedan sist av planen av samtliga spelare.

/Meisels

Rapport från en Siriusträning: 7/2 eftermiddag

Vad: Sirius första träning i Spanien
Var: Complex Esportiu Futbol Salou
När: 16–17.30
Hur var vädret: I början av träningen var det behaglig värme, men sedan tilltog de mörka molnen och sista halvan började det regna.
Vad tränade man på: Först var det genomgång om fasta situationer, sedan en mot en-träning och träningen avslutades sedan med anfall mot en backlinje bestående av Karl Larson, Oscar Pehrsson/Daniel Jarl, Johan Eiswohld, Jakob Bergman.
Vilka saknades: Jesper Arvidsson, Ante Björkebaum, Ante Eriksson och Philip Haglund fanns inte på plats alls. Johan Andersson klev av efter att ha stukat foten.
Vem såg bäst ut: Diego Montiel stod för en fin prestation när han fintade bort Christer Gustafsson i en mot en-spelet. Annars var det Kingsley Sarfo som stod för den bästa insatsen.

/Meisels

Rapport från en Siriusträning: 7/2

Vad: Sirius första träning i Spanien
Var: Complex Esportiu Futbol Salou
När: 11-12.30
Hur var vädret: Det bjöds på växlande molnighet, men mestadels sol under passet. 18 grader i luften, men kraftiga vindar stundtals.
Vad tränade man på: Träningen inleddes med uppvärmningsövningar ledda av Viktor Helander. Sedan följde matchspel i olika former.
Vilka saknades: Samtliga spelare tränade utom Jesper Arvidsson. Philip Haglund och Ante Björkebaum klev av tidigt för att köra rehab och efter ytterligare en stund klev även Daniel Jarl och Ante Eriksson av på grund av samma anledning.
Vem såg bäst ut: Svårt att säga, det handlade mycket om att komma tillrätta på gräs och i Spanien.

/Meisels

Så bevakar vi Sirius i Spanien

Under måndagen flyger undertecknad, Gustaf Andersson samt Sirius till Barcelona med slutdestination Salou. Under veckan kommer vi sedan att punktmarkera Sirius med närvaro på samtliga träningar och så klart matcherna mot Malmö FF på onsdag och Östersund på lördag.

Förutom den traditionella rapporteringen för webb och tidning så kommer det även bli en hel del andra inslag under veckan. Vi kommer bland annat att ha ett dagligt webb tv-program där vi tittar tillbaka på gårdagen, blickar fram mot dagen och bjuder på en hel del annat. Dessutom blir det en poddinspelning direkt från Spanien med gäst på torsdag och en ”Lunchlive” varje dag på Instagram med senaste nytt. Detta och mycket mer kommer att produceras nere från Salou.

Här har ni ett axplock från vårt program:

Måndag 6 februari
Rapporter på plats från Arlanda
Avfärd Arlanda 19.40

Tisdag 7 februari
08.30: Café Cambrils – dagligt magasin
På plats på Sirius båda träningar under dagen.
13.00: Lunchlive på Instagram 

Onsdag 8 februari
08.30: Café Cambrils
12.00: Lunchlive på Instagram
13.00: Malmö FF–Sirius, Complex Esportiu Futbol Salou
Direktrapport på plats med mera  

Torsdag 9 februari
08.30: Café Cambrils
På plats på Sirius träning
13.00: Lunchlive på Instagram
Inspelning av podden Are You Sirius? Med gäst 

Fredag 10 februari
08.30: Café Cambrils
På plats på Sirius träning
13.00: Lunchlive på Instagram 

Lördag 11 februari
08.30: Café Cambrils
10.30: Östersund–Sirius, Complex Esportiu Futbol Salou
Direktrapport på plats med mera
13.30: Lunchlive på Instagram
Bevakning av träning 

Söndag 12 februari
Hemfärd med sammanfattning och eventuellt ett avslutande Café Cambrils


/Meisels

Här är Sirius schema i Spanien

På måndag lyfter planet för Sirius och UNT mot spanska Salou. Fotbollsbloggen kan presentera Sirius schema för veckan i Spanien:

Tisdag 7 feb
Träning (naturgräs) 11.00-12.30
Träning (naturgräs 3) 16.00-17.30

Onsdag 8 feb
Match mot Malmö FF (hybrid 1) 13.00
Träning (naturgräs 2) 15.00-16.30

Torsdag 9 feb
Träning (naturgräs 3) 09.30-11.00

Fredag 10 feb
Träning (naturgräs 3) 11.00-12.30

Lördag 11 feb
Match mot Östersund FK (hybrid 1) 10.30
Träning (naturgräs 2) 16.00-17.30

Söndag 12 feb
Träning (naturgräs 2) 09.30-11.00

/Meisels

Are You Sirius? - Hur går det för "Adde" i Östersund?

Are You Sirius? synar de allsvenska lagens silly season hittills och sätter betyg på samtliga lag. Flera lag får ett uselt betyg medan några få klarar "cutten". Och hur ska det egentligen gå för Andreas Andersson?

Vi går även igenom Sirius insats mot Sundsvall i helgens träningsmatch där bland annat underlaget och målvaktskampen mellan Wicks och Jonsson diskuteras.

Gustaf Andersson redogör även för flickvännens oväntade kalas med "Dregen" och sedan är frågan om Daniel Meisels är "still the king" när det kommer till Mig-duellen.

Are you Sirius? - Vikthånet mot Wicks

Sirius har gjort årspremiär genom att besegra Örebro med 4-2. Vi pratar om matchen, en eventuellt skrotad trebackslinje samt vikthånet mot Joshua Wicks utanför omklädningsrummet.

I podden betygsätter vi även alla allsvenska tränare, går igenom silly season samt spekulerar i om Benny Lekström får följa med till Sirius läger i Spanien eller inte.

Lyssna i spelaren ovan eller via iTunes/Acast.

/Meisels

Favorit i repris: Bergstrands alla försäsongsmatcher med Sirius

Under söndagen inleds 2017 års upplaga av den allsvenska försäsongen vad gäller träningsmatcher. Sirius har, sedan Kim Bergstrand tog över inför säsongen 2012, blivit kända för att vara bra på försäsongen. Här är Kim Bergstrands facit sedan han kom till klubben, vad blir snittet i år?

Sirius försäsong 2016:
Sirius–Sollentuna 3–0
Brommapojkarna–Sirius 2–1
Sirius–Taraz 2–0
Malmö FF–Sirius (svenska cupen) 2–1
Sundsvall–Sirius (svenska cupen) 0–1
Sirius–Ängelholm (svenska cupen) 1–1
Sirius–Degerfors 1–0
Gefle–Sirius 1–1
Fyra segrar, två förluster och två oavgjorda. Poängsnitt: 1,75

2015:
Sirius–Gefle 2–1
Sirius–Frej 0–1
Zemlpin Michalovce–Sirius 0–1
Elfsborg–Sirius (svenska cupen) 4–0
Brommapojkarna–Sirius (svenska cupen) 1–3
Sirius-AFC United (svenska cupen) 3–1
Sirius–Brage 1–1
Örebro–Sirius 0–1
Fem segrar, två förluster och en oavgjord. Poängsnitt: 2,0

2014
1/2: Gefle IF, borta, 1–0.
7/2: Gif Sundsvall, borta, 1–1.
14/2: Örebro SK, borta, 1–1.
21/2: Hammarby, borta, 2–3.
2/3: Djurgården, hemma (svenska cupen), 2–1.
9/3: Halmstads BK, hemma (svenska cupen), 2–1.
16/3: Assyriska, borta (svenska cupen), 2–0.
23/3: IFK Göteborg, borta (svenska cupen), 1–0.
29/3: Frej, hemma 0–1
Fem segrar, två förluster och två oavgjorda. Poängsnitt: 1,9


2013:
Degerfors, h, 6–1.
Gif Sundsvall, b, 1–4.
Hammarby, b, 0–1.
Assyriska, h, 1–1.
Gais, h, (svenska cupen) 0–2.
Gefle IF, b, 2–1.
Elfsborg, h (svenska cupen), 2–1.
Ljungskile, b (svenska cupen), 7–1.
Frej, h, 4–2.
Öster, b (svenska cupen), 1–2.
Fem segrar, fyra förluster och en oavgjod. Poängsnitt: 1,6


2012:
Djurgården–Sirius 1–2
Sylvia–Sirius 1–5
Sirius–Dalkurd 4–0
Sirius–Vasalund 7–0
Sirius–Falu FK 7–0
Västerås–Sirius 2–0
Sirius–Brage 1–0
Sirius–Eskilstuna City 0–2
Sex segrar, två förluster. Poängsnitt: 2,25


/Meisels

  • Twitter
  • Instagram
Header Torget

Sport I dag