Björkebaum har haft ont i sitt tidigare skadade knä under hela försäsongen egentligen där knäet svullnat upp och gjort ont. Värst var det efter att han hade spelat 90 minuter i Sundsvall för några veckor sedan och han stod sedan över matchen mot Malmö FF i Spanien. Anfallaren har ätit smärtstillande tabletter, något som gjorde att han kunde hoppa in mot Östersund i lördags.

– Men knäet reagerade och det gjorde ont under matchen. Mitt fotbollsspelande blir lidande och jag vill bara att knäet ska må bra, då blir jag mycket bättre, säger Björkebaum.

Efter att han slutade med tabletterna har alltså knäet svällt upp igen. Resultatet blev att Björkebaum fick en kortisonspruta under veckan, något som gör att han inte kommer att spela de kommande tre veckorna.

– Jag tog en spruta i samband med min första korsbandsoperation och effekten då bar mycket bra så jag hoppas på samma effekt nu. Knäet svällde upp redan i tisdags kväll när jag tog sprutan, men nu har allt lagt sig och redan i går (torsdag) kunde jag cykla. Även om det skulle kännas bra så ska vi hålla oss till tre veckor.

Det handlar inte om någon ny skada för Björkebaum, det har en magnetkameraundersökning visat, utan det handlar om att det tidigare skadade knäet blir irriterat och inflammerat.

– Det brukar bli såhär under försäsongen då det är kallt ute och konstgräset är hårdare så det är inget konstigt egentligen. Jag hoppas att det ska bli bra nu.

Hur är det att missa cupen?

– Det är klart att det är surt. Jag hade velat spela och komma in i det, men jag tar hellre sprutan nu än missar allsvenska matcher, säger Björkebaum.

Förutom Björkebaum missar även Philip Haglund, Ante Eriksson, Daniel Jarl och Kim Skoglund helgens match mot Arameisk-Syrianska. Både Jarl och Eriksson kommer i nästa vecka att undersökas med ultraljud och efter det vet man mer om hur länge duon blir borta. Vad gäller Philip Haglund så har mittfältaren gått framåt en hel del den senaste tiden och körde under torsdagen kontaktmoment i spel för första gången. Han är dock fortsatt ett par veckor bort och lär inte bli aktuell för spel i cupen. Vad gäller Kim Skoglund så så är han troligtvis snart i träning, men fotskadan han fick i matchen mot Malmö i Spanien håller honom borta ett tag till.

Glädjande för Sirius är dock att både Jesper Arvidsson och Kingsley Sarfo är tillgängliga för spel på söndag efter skador.