UNT sänder elitserien i bandy – tecknar femårsavtal

Goda nyheter till alla bandyläsare! De kommande fem åren kommer du kunna se alla Sirius och Uppsala Bois matcher i elitserien på unt.se.

UNT sänder alla Sirius och Uppsala Bois matcher i elitserien de kommande fem åren.

UNT sänder alla Sirius och Uppsala Bois matcher i elitserien de kommande fem åren.

Foto: Emma Wallskog, Håkan Lundh

Bandy2023-05-09 11:00

UNT fortsätter sin satsning på livesänd lokalidrott! Sedan tidigare ingår elitettan, ettan norra, och division 2/3 i fotboll samt superligan i innebandy i UNT:s utbud. Nu kan våra läsare även följa bandy på toppnivå. 

UNT:s koncern, NTM, har tillsammans med Bonnier tecknat ett avtal med Svenska bandyförbundet som gör att UNT:s läsare kommer kunna se alla Sirius och Uppsala Bois matcher i elitserien, livesänt på unt.se. Avtalet är skrivet på fem år och sträcker sig från och med den kommande vintern till och med säsongen 2027/28.

– Det går inte att nog understryka hur mycket bandyn betyder för Uppsalaborna. Vi är en stad med många lag på hög nivå som alla konkurrerar om våra läsares uppmärksamhet. Trots detta är intresset för bandyn alltid stort, säger UNT:s sportchef Isak Olsson.

undefined
UNT:s läsare kommer kunna se alla Sirius matcher i elitserien.

– Sirius har gått till slutspel de senaste tre säsongerna, vilket självklart har gett intresset en extra skjuts. Uppsala Bois gjorde comeback i elitserien och lyckades direkt hävda sig i konkurrensen och gick till slutspel. Med den här sportsliga bakgrunden känns det såklart extra spännande att ha fått det här avtalet på plats.

NTM-koncernen, där UNT ingår, har under de senaste åren tecknat ett flertal långa avtal för sändningsrättigheter. 2020 tecknade man ett femårsavtal med innebandyns högstaliga, SSL. Därefter har man även skrivit långa avtal med fotbollförbundet för elitettan och ett antal lägre fotbollsserier. Under 2023 års säsong erbjuds även alla Dalkurds matcher i ettan norra

– Det femårsavtal vi nu har skrivit med elitserien blir en milstolpe för UNT-sporten. Vi har tidigare gjort en liknande resa med Storvreta, Hagunda och Sirius i innebandyns SSL. Vi har livesänt hundratals matcher på toppnivå, och för några veckor sedan till och med ett SM-guld för Storvreta. Med det i ryggen känns det jättekul att nu få påbörja den här resan tillsammans med elitserien.

undefined
Alla Uppsala Bois matcher kommer sändas på unt.se.

För att ta del av UNT:s livesportutbud behövs prenumerationen premium digital eller premium total. I premium digital ingår, utöver livesporten, hela UNT:s digitala utbud med e-tidningen, det digitala arkivet samt tillgång till eposten.se. Du kan även dela din prenumeration med upp till fyra personer i samma hushåll. Premium digital kostar just nu 29 kronor de första tre månaderna, och därefter 229 kronor per månad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!