I halvtid hade Uppsala tappat en ny ledning och låg under med 1–2 mot AIK. Men hemmalaget skulle vända och vinna på Lötens IP efter två mål i andra halvlek.

– Jag tycker att vi gör en jättebra match rakt igenom, men AIK gör mål på de få chanser de har när vi slarvar på fasta situationer. Utöver det skapar de inte något utan vi har kontroll på det mesta av spelet, säger Elin Åkerman.

Först kvitterade Moa Mattsson när hon mötte ett inspel från vänsterkanten av Therese Simonsson och direkt sköt in 2–2 med vänsterfoten. Sedan krigade inhopparen och debutanten Hanna Lundell kvar bollen i spel vid hörnflaggan och fick in den till Elin Åkerman i straffområdet.

Artikelbild

| Målskytt. Eliln Åkerman stod för två mål och har därmed gjort sex stycken under säsongen.

– Jag fick bollen, tog en touch förbi motståndaren och rullade in den vid första stolpen. Jag hann titta upp och placera bollen, det var ett riktigt skönt mål.Vid 2–2 kände vi att vi hade matchen och gick för att vinna, säger Elin Åkerman.

Anfallaren var avstängd i matchen mot Assi och fick därmed ett lite längre uppehåll än sina lagkamrater men var nu tillbaka på planen som tvåmålsskytt.

– Det är inte lika kul att sitta vid sidan om utan jag var riktigt spelsugen. Sedan hittade vi de ytor vi pratat om, kom runt på kanterna och kunde ha mycket boll. Vi är bra när vi kan rulla i backlinjen och hitta uppspel, säger Elin Åkerman.

Redan efter fyra minuter inledde Elin Åkerman målskyttet efter en kontring där hon rann igenom försvaret. Ingrid Wixner slog framspelningen innan anfallaren avslutade säkert med vänsterfoten.

Sedan gjorde AIK två mål på hörnor – varav den första slogs direkt in i mål av Amanda Nildén precis efter att Moa Mattsson missat en straff för hemmalaget.

– Vi brukar oftast leda i halvtid men kände nu att det var vår tur att vända ett underläge. Vi bestämde oss för att ge allt för att vända på matchen och det lyckades vi med, säger Elin Åkerman.

Därmed tog Uppsala sin sjätte seger för säsongen och passerar Umeå i tabellen när alla lag spelat 14 omgångar. Detta var första gången som laget besegrar ett lag som ligger topp fem i elitettan.

– Med tanke på den historik som vi har är sättet som vi avslutar matchen på sjukt skönt och imponerande. Vi gick verkligen ut och vågare trycka och driva på genom hela matchen och det lönade sig, säger Fredrik Bernhardsson, tränare i Uppsala.

I nästa omgång ställs Uppsala mot Holmalund på bortaplan.

– En stor eloge till tjejerna för modet som de visar i matchen och vi vågar tro en seger hela tiden. Det var en bra start på hösten helt enkelt, säger Fredrik Bernhardsson.

Här ser du hela matchen.