I halvtid låg Skånela under med 12–17 men fyra raka mål gjorde att hemmalaget kom tillbaka i Vikingahallen. När sedan Therese Eriksson snodde åt sig bollen och kontrade in sitt första mål för kvällen var det kvitterat till 17–17.

– Vi slarvade för mycket i första halvlek med flera tekniska misstag och det gjorde att de kunde kontra på oss. Till andra sa att vi skulle gå för det och försöka komma tillbaka, säger Skånelas huvudtränare Fredrik Söderberg.

Lagen följdes åt till 19–19 men sedan gjorde Eskilstuna ett litet ryck när Skånela fick en utvisning. Men hemmalaget kom tillbaka ännu en gång och med cirka 15 minuter kvar av matchen stod det 22–22. Då tog Skånela ledningen första gången i matchen genom Kristin Thorleifsdottir på straff.

– Jag hade missat en straff tidigare, men det hade gått bra innan i spelet och jag kände att det bara var att sätta den, säger Kristin Thorleifsdottir.

När hon sedan utökade till 24–22 ledde Skånela med två bollar.

– Det var otroligt skönt att vi kunde ladda om i halvtid och komma ut som vi gjorde i andra halvlek. Vi gjorde det vi var tvungna att göra och det gav effekt. Det var underbart att vinna på det här sättet, säger Kristin Thorleifsdottir.

Till slut vann Skånela med 34–27 och tog därmed sin fjärde raka seger.

– Det var två skilda världar i halvlekarna, vi kommer ut som ett helt nytt lag i andra och kör över dem. De har ingen chans, men i första slarvade i alldeles för mycket och blev straffade i kontringar. Otroligt skönt att vinna och vi tar med oss andra halvlek, säger Fredrik Söderberg.

Matchen började dock tungt för Skånela som låg under med fyra bollar efter knappt sju minuter. Senare tog hemmalaget två time outs inom loppet av fem minuter och låg i halvtid under med 12–17.

– Vi visar god karaktär och det är ett styrkebesked att vi kommer tillbaka. Men onödigt att vi spelar så dåligt i första halvlek, säger Fredrik Söderberg.

Sedan kom upphämtningen och till slut vinsten.

– Det var bara att släppa handbromsen och köra på. Vi hade inget att förlora efter första halvlek och det gav effekt, vi var ikapp efter några minuter. Vårt mål är att sluta tvåa i tabellen och det är viktigt. Alla matcher är viktiga och vi ska vinna resten, säger Fredrik Söderberg.

I nästa omgång ställs Skånela mot nästjumbon Lidingö när det återstår sex matcher.