Knappt tio minuter in i den andra halvleken begärde Skånela time out när Rimbo ledde med 22–18.

– Vi vet hur Rimbo spelar och vad vi ska göra för att stoppa det, men de är så duktiga på det och lyckas ändå. De hade oss i brygga ett tag men vi kom tillbaka, säger Skånelas tränare Jesper Östlund.

Time outen gav effekt och några minuter senare kvitterade Fredrik Olsson när han sköt in 24–24. Sedan gav Yosef Rahali Skånela ledningen på straff för första gången på länge i matchen.

– Vi fick tryck i kontringarna och några målvaktsräddning som gjorde att vi kom ikapp. Det var riktigt skönt, säger Jesper Östlund.

Sedan utökade Skånela ledningen samtidigt som Markus Nilsson stod för flera räddningar i mål. Till sist vann hemmalaget med 32–27.

Därmed tog klubben sin sjätte raka seger och laget är fortsatt obesegrat under 2017.

– Vi är i väldigt bra form men det ska mycket till om vi ska upp på kvalplats. Vi möter topplagen härnäst och försöker ta en match i taget, säger Jesper Östlund.

Detta var Skånelas tredje seger på en vecka och den fina formen har tagit laget närmare kvalplatserna. Efter 19 matcher har Märstalaget 22 poäng, färre än Tyresö på fjärde plats som även har spelat en match mindre.