Våldsamt upplopp, försök till våld mot tjänsteman samt försök till grov misshandel. Det är polisens brottsrubriceringar på de händelser som inträffade i Valsätra sent på onsdagskvällen. Enligt polisen ska sju till åtta personer ha börjat kasta glasflaskor och stenar mot räddningstjänsten när de skulle släcka en brand i området. Dessutom blev en bil, tillhörande en fotograf ha blivit vandaliserad i samband med upploppet.

– Det var en kille som tryckte kniven i vänster bakhjul. Och då kom det folk som skulle kasta saker, berättar fotografens kollega för SVT Nyheter Uppsala.

På torsdagsförmiddagen fanns det dock inte någon gripen för någon av brotten.

Artikelbild

– Just nu är det viktigt att polisen får hjälp för att vi ska kunna få fast de här personerna, säger Lisa Sannervik, presstalesperson vid Uppsalapolisen.

De senaste veckorna har det varit flera mindre bränder i Gottsunda och Valsätra. Flera av dem misstänks vara anlagda. Nu ska polisen se över vilka åtgärder som behöver vidtas i området för att skapa trygghet bland befolkningen.

– Jag har inte hört att man kommit fram till något konkret än men jag vet att man håller på att titta på det. Det är viktigt att de som bor i området känner sig trygga, säger Lisa Sannervik.