Larmet till polisen kom in strax efter klockan 19 om en skottlossning på en restaurangparkering i Boländerna. En man i 40-årsåldern hade då skjutits med flera skott och förts till sjukhus av en privatperson. Mannen avled senare på Akademiska till följd av sina skador.

Enligt en uppgiftslämnare på platsen ska mannen ha blivit skjuten när han lämnade restaurangen på Rapsgatan vid stängning. Vittnen ska ha ha hört fem-sex skott, varpå en mörk bil kört därifrån. Enligt polisen ska flera fordon ha setts lämnat platsen.

Polisen spärrade på kvällen av ett större område i anslutning till restaurangen och en teknisk undersökning inleddes för att säkra spår. Man sökte bland annat av platsen med en hund. Enligt uppgift ska polis även ha säkrat övervakningsfilmer.

Artikelbild

| Polisen spärrande av restaurangparkeringen i Boländerna där en man skottskadats svårt. Han avled senare på sjukhus.

En förundersökning om mord inleddes under kvällen och flera polispatruller och helikopter sökte efter de misstänkta gärningsmännen.

På söndagsmorgonen anhölls en person för medhjälp till mord. Polisen uppger att de är angelägna om att komma i kontakt med personer som kan ha uppgifter att lämna om brottet.

LÄS MER: En man anhållen för medhjälp till mord