Det var vid 12.40 på onsdagen som polis kallades till en grundskola i Uppsala. Ett bråk hade utbrutit mellan två elever i 16-årsåldern.

– Man har slagit varandra med sparkar och slag, sedan ska en lärare ha gått emellan och stoppat bråket, säger Lisa Sannervik, presstalesperson vid polisen i Uppsala.

Enligt polisen ska en konflikt av något slag ha föranlett bråket, men exakt vad är i dagsläget oklart. Båda eleverna har anmälts för misshandel och just nu pågår en förundersökning.

– Ingen av dem ska ha blivit allvarligt skadad, säger Lisa Sannervik.

Skolans rektor förklarar att man påbörjat ett trygghetsarbete på skolan. Föräldrar till de inblandade ungdomarna har bjudits in för samtal och de elever som bevittnade slagsmålet har fått stöd och möjlighet att prata om händelsen. Rektorn har även skrivit ett brev till alla föräldrar som har barn på skolan för att informera om varför polisen var där på onsdagen.

– Nu måste vi se hur vi kan arbeta framöver för att undvika att sådant händer igen. Alla elever och all personal ska känna sig trygga på skolan, säger rektorn.

Fotnot: Med hänsyn till brottsoffer och andra anhöriga publicerar UNT inte namn på skolan.