Det var trubadurerna Knivsta Sune, Sune Bohlin, och Ted Bjurwill som spelade luta och gitarr och sjöng kända verk av bland andra Bellman och Olle Adolphson, och möjligen något mindre kända av August Strindberg.

Att August Strindbergs dikter får räknas som mindre kända i trubadursammanhang kan bero på att de tonsatts av Ted Bjurwill. Om den inledande Vargarna kanske inte var helt samstämd med sommargrönskan och fågelkvittret var tonsättningen av Barnens sommarkväll skriven av en nöjdare Strindberg på Kymmendö det desto mera.

Det blandade programmet inbjöd den tyvärr fåtaliga, de 20 framställda stolarna räckte utan problem, publiken till att så väl sjunga med som att diskret markera takten med vippande fötter och också till uppskattande applåder.

Artikelbild

| "Expressions vid Lake Ekoln" hälsar föreningen Kultur vid Ekoln besökare välkomna med. O:et är hjärtformat, trubaduren är Ted Bjurwill.

Såväl Knivsta Sune som Ted Bjurwill bjöd inte bara på musik och sång, var för sig och ibland tillsammans, de berättade också om de författare och kompositörer vilkas verk de framförde. Att få veta mera om bakgrund och biografi uppskattades även det av åhörarna.

Kultur vid Ekoln drivs av en ideell förening baserad i Uppsala i husen på Sandavägen 1 och 3 invid strandpromenaden vid Alnäs. Förutom konserter finns konstutställningar, poesistunder och kurser i olika ämnen på sommarens program som gjorts i samarbete med Folkuniversitetet.

I tehuset pågår just nu en konstutställning med verk av Olga Palchevskaya. Hela programmet finns på föreningens hemsida, och avslutningsfestival blir det inte förrän 1 oktober.