Mannen träffades av flera skott och skadades allvarligt. Han fördes i ambulans till Akademiska sjukhuset där han nu vårdas. På onsdagseftermiddagen kunde polisen hålla ett första förhör med mannen.

- Vi har hållit ett förhör men jag kan inte gå in på något om vad det gett, säger polisens presstalesperson Lisa Sannervik.

Polisen har också genomfört sökinsatser med hund och knackat dörr i området. Samtidigt fortsätter inre spaningsarbete med bland annat kartläggning av eventuella hotbilder mot offret.

På onsdagsmorgonen syntes fortfarande blodspår på platsen där mannen, som är i 25-årsåldern, blev skjuten på tisdagen. Boende i villaområdet känner obehag efter händelsen.

UNT:s reporter Pontus Stark var på onsdagsförmiddagen på plats i villakvarteret i Valsätra där skottlossningen ägde rum sent på tisdagseftermiddagen. På den misstänkta brottsplatsen, belägen uppe på en höjd i Valsätraparken, syntes en polispatrull och en hundförare.

– Det råder ett lugn på platsen här. Någon har lagt blommor i gräset där mannen ska ha blivit skjuten, säger Pontus Stark.

Trots att polisens avspärrningar hävdes sent på tisdagskvällen kunde man under onsdagen fortfarande se tecken på att skottlossningen ägt rum. På marken intill en gång- och cykelväg där den målsägande mannen hittades syntes ännu blodspår.

En person som bor på platsen berättar för UNT:s reporter att han inte förstått att något inträffat i området förrän han såg en polisbil ute på gatan.

– Jag tänkte: "Vad har hänt nu?" Sedan pratade jag med några grannar som berättade vad som hade hänt.

Polisen, som genomförde dörrknackning i området under tisdagskvällen knackade även på hos mannen som UNT talat med.

– De frågade om jag hade hört eller sett något.

Personen berättar för UNT:s reporter att det känns konstigt att skjutningen inträffade mitt i villakvarteret och att han kan känna viss oro när han promenerar i området om kvällarna.

– Jag hade lika gärna kunnat passera när skottlossningen inträffade. Jag går här ofta.