En söndagsmatch då, precis som nu. Odai Al Wani blev påhoppad under en match mellan Sunnersta och Gimo. I dag är han fortfarande aktiv som huvuddomare i herrarnas division 3 samt assisterande domare i division 1.

Han tog sig vidare genom att tänka positivt och se det som en enskild händelse.

– Det var jobbigt, men jag har bra fokus och jag intalade mig att det inte skulle få stoppa mig från att döma.

Fotbollsvåldet har trappats upp med ett flertal händelser i Uppsala län under senaste veckan.

LÄS MER: Domare misshandlad mitt under match

Odai Al Wani ser missnöjt på händelserna och konstaterar att utsättas för våld och trakasserier är en del av en domares vardag.

– Man är i en utsatt situation och det är väldigt svårt att förutse en händelse. Inför varje match tittar vi på hur vi ska reagera i sådana här situationer och vart vi ska springa någonstans om det händer något, säger han.

Han tycker det ska va hårdare straff för spelare som utsätter domare för våld och trakasserier.

– Spelare kommer undan för lätt. Efter en avstängning kan en spelare vara tillbaka på planen efter bara några månader. Det borde va längre avstängningar och högre böter.

En önskan från Odai Al Wani är att brottsrubriceringen ändras från misshandel till våld mot tjänsteman. Han tror att det kan påverka hur spelare reagerar på planen.

– Om det är hårdare straff så tror jag att man tänker en extra gång innan man gör någonting.

Han vet hur det är att bli attackerad på planen och minnena kommer tillbaka efter söndagens händelse.

– Jag hoppas att min kollega återhämtar sig snart. Han ska inte behöva lägga ner sin karriär på grund av det här. Jag har varit där själv och vet hur jobbigt det är att ta sig vidare.

LÄS MER: Pojklagsmatch avbröts efter hot