SJ skriver att de räknar med att rekordmånga resenärer väljer att resa med SJ i år och att ökningen fortsätter nästa år.

– De förändringar som nu genomförs på sträckan Uppsala-Stockholm har varit efterfrågade av våra resenärer, säger Carl-Johan Linde som är presskommunikatör på SJ.

Förändringarna i nya tågtidtabellen som berör Uppsalaborna handlar dels om att ett tåg i timmen börjar gå utan uppehåll mellan Uppsala och Stockholm. Det innebär att restiden på sträckan kortas från nuvarande 38 minuter till 30 minuter.

Artikelbild

| Nadja Svahn studerar på Uppsala universitet. Hon hoppas att SJs nya tidtabell för 2018 innebär mer punktlighet. - Jag har hört om den nya tidtabellen. Jag studerar på universitetet. Jag åker tåg ibland och tycker inte SJ är så bra på att hålla tiderna. Om den nya tidtabellen kan förbättra punktligheten så är jag positiv, säger Nadja Svahn.

Även antalet vanliga avgångar utökas från dagens 29-35 till 37 varje dag

Användandet av äldre tåg och vagnar minskas. De ersätts med nya tåg och wifiutrustade vagnar med en topphastighet på 200 kilometer i timmen.

– Vi har satt in fler dubbeldäckare som kommer trafikera sträckan, säger Carl-Johan Linde.

Bland övriga nyheter i tågtidtabell finns bland annat fler avgångar mellan Stockholm och Malmö.

Artikelbild

| Karin Gerhardsson från Göteborg: Jag hörde om den nya tidtabellen på väg till Uppsala idag. Jag har variti Uppsala över dagen. När jag har åkt med SJ tycker jag dte har fungerat bra. De varnade för snöstorm idag och därför tog jag tåget istället för bilen.

Vid Resecentrum i Uppsala var under torsdagseftermiddagen resenärerna positiva till den nya tidtabellen.

En av resenärerna som Upsala Nya Tidning pratade med var Nadja Svahn som är från Alingsås men som studerar i Uppsala.

Artikelbild

| Uppsalabon Anders Danielson: -Jag pendlar till Stockholm några gånger i veckan, jag jobbar fortfarande lite. Det verkar vara allt fler som pendlar och jag tror att den nya tidtabellen med fler tåg är bra.

– Jag har hört om den nya tidtabellen. Jag studerar på universitetet. Jag åker tåg ibland och tycker inte SJ är så bra på att hålla tiderna. Om den nya tidtabellen kan förbättra punktligheten så är jag positiv, säger Nadja Svahn.