Fler bussförseningar väntas under kvällen

Förseningarna med UL:s regionbussar är fortfarande stora i hela länet. Värst är läger i de västra delarna av Uppsala län. Förseningarna väntas fortsätta under kvällen och natten.

Uppsala2019-11-29 08:05

Under natten till fredagen föll omkring 5-10 centimeter snö i Uppsala län. Snötäcket har påverkat kollektivtrafiken under hela dagen. Värst är läger i länets västra delar.

– Det är mycket förseningar generellt. Men på sträckorna mot Enköping och Västerås kan de röra sig om upp till 30 minuters förseningar. I övriga delar av länet har vi en stor andel turer och ät mellan 10 och 15 minuter försenade, säger Dan Malmberg vid UL:s pressjour.

Vad beror det på?
– Kommunerna har satt in halkbekämpning med sand och saltbilar. Det stoppar upp trafiken och ger trafikstörningar ute på vägarna.

När går bussarna normalt igen?

– Det är svårt att säga. Ofta sprider sig förseningar av såna här trafikstörningar i linjenätet och kan komma att ligga kvar under kvällen och natten. Halkan kan också bidra till nya förseningar, säger Dan Malmberg.

Stadstrafiken drogs med mindre störningar under morgonen. De har fortsatt under dagen. Flera turer från Uppsala centralstation som skulle vidare ut i länet var strax före klockan 16.00 upp till 20 minuter försenade.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!