Turerna fortsätter kring finansföretaget 24Money med kontor i bland annat Uppsala. I samband med Ekobrottsmyndighetens husrannsakningar förra veckan efter misstankar om bokföringsbrott har två falanger inom företaget fört fram anklagelser mot varandra.

En 50-årig Uppsalabo har tillsammans med sex andra medarbetare stängts av sedan företagsledningen påstått att de förskingrat pengar.

50-åringen å sin sida hävdar att vd:n för 24Money är ute efter att plundra företaget som förvaltar sparpengar åt hundratals personer mot löften om hög ränta.

Vd:n, tillika företagets ägare, är en affärsman som är bosatt utomlands. I ett mejl till UNT skriver vd:n att han upptäckt att 50-åringen och kretsen kring honom har kontrollerat vissa konton där spararnas pengar satts in.

Han kallar det "another false business" från 50-åringens sida och uppger att det är oklart vad som hänt med sparpengarna som kommit in på dessa konton.

På 24Moneys hemsida uppmanas spararna att inte längre sätta in pengar på de aktuella bankkontona.

Enligt vd:n tillträdde han sin tjänst för två månader sedan och har sedan dess upptäckt att kretsen kring 50-åringen har tillskansat sig lån på felaktiga grunder.

Vd:n tillägger dock att verksamheten är välfinansierad och att man nu arbetar för att komma till rätta med situationen.

50-åringen, som i UNT förklarat sig oskyldig till alla anklagelser, har anmält vd:n till Ekobrottsmyndigheten.

Hur mycket pengar som spararna satt in i 24Money är oklart. Enligt uppgift till UNT handlar det om cirka 40 miljoner kronor.

50-åringen har tidigare varit omskriven i UNT för ifrågasatta affärer, bland annat i samband med finansföretaget Acmes konkurs 2006.