Vattenläcka försenar biblioteksflytt

Det tillfälliga biblioteket i Tierp håller stängt medan återflytten till Kulturhuset Möbeln pågår. Men en vattenläcka i de nygamla lokalerna försenar flytten.

En vattenläcka försenar öppningen av Tierps bibliotek till mitten av november. På bilden syns den pågående ombyggnationen av Kulturhuset Möbeln.

En vattenläcka försenar öppningen av Tierps bibliotek till mitten av november. På bilden syns den pågående ombyggnationen av Kulturhuset Möbeln.

Foto: Kjell Sjöberg

Tierps kommun2019-10-02 09:00

Sedan i början av mars har Tierps bibliotek huserat i tillfälliga lokaler på Västra Tämnarvägen i köpingen. Detta tills det permanenta utrymmet i Möbeln är redo att tas i bruk igen.

Från och med denna vecka har biblioteket helt stängt för att i stället kunna arbeta med flytt av böcker och möbler inför nyöppningen. En stängning som nu blir förlängd efter en vattenläcka i Möbeln.

– Det är en skada som inte har att göra med ombyggnationen, utan det var ett rostigt element som gick sönder och läckte ut 500 liter vatten. Det gör att vi måste skjuta på inflytten av biblioteket helt enkelt, säger Roger Kjettselberg, vd för Tierps kommunfastigheter.

Inga biblioteksinventarier ska ha skadats av vattenläckan, utan det rör sig främst om skador på golv och väggar. Tur i oturen enligt Carl Bergström, enhetschef för kultur, konst och bibliotek i Tierps kommun:

– På det viset var det bra att det enda som hände var en förskjutning i tidsplanen till 18 november i stället och att det blir ett nytt fräscht golv för oss.

Kommer ni att öppna det tillfälliga biblioteket igen under tiden?

– Nej jag tog beslutet att hålla allt stängt, eftersom det bara rör sig om två extra veckor. Nu använder vi tiden för att flytta tillbaks på bästa sätt. Det är mycket att flytta, säger Carl Bergström.

Fram tills nyöppningen kan låntagare vända sig till biblioteksfilialerna i Karlholm, Skärplinge, Söderfors och Örbyhus.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!