Matbutiken i Tierp som på torsdagskvällen utsattes för ett grovt rån är på fredagen fortsatt avspärrad för teknisk undersökning.

– Vi ska genomföra en teknisk undersökning så snart som möjligt för att söka spår efter gärningsmannen. Samtidigt ska vi hålla förhör med personal och andra vittnen, säger Lisa Sannervik, presstalesperson på Uppsalapolisen.

I nuläget har man ingen misstänkt för händelsen och gärningspersonen är fortfarande på fri fot.

– Har man sett eller hört något, antingen innan det här sker eller när personen lämnar platsen, är vi mycket tacksamma om man hör av sig till polisen. Sådana uppgifter kan vara viktiga för den fortsatta utredningen, säger Lisa Sannervik.

LÄS MER: "Rånaren tappade sedlar under flykten"

Det var vid 19.20-tiden på torsdagskvällen som en man gick in i matbutiken och hotat personalen med vad som beskrivs som ett pistolliknande föremål.

Mannen, som enligt vittnesuppgifter, ska ha varit klädd i mörka jeans och huvtröja fick med sig en kassalåda och flydde sedan från platsen i riktning mot Mattiasgatan i centrala Tierp.

Under sena kvällen och natten sökte polisen med hundar i området och ska då ha säkrat flera spår, bland annat i form av sedlar som misstänks ha tappats från kassalådan.