För nära nog 29 år sedan blev Susanne Kjellgren mamma för första gången och när lilla Anna bara var ett par månader skulle en släktträff hållas.

Det fick Norrtelje Tidning vetskap om och tidningen skickade en medarbetare att ta bild på – och skriva om – de fem generationerna kvinnor.

– Vi tyckte att det var fantastiskt att vi kunde föreviga fem generationer på bild och aldrig hade vi kunnat tro att vi skulle få uppleva det igen, säger Susanne Kjellgren.

Artikelbild

| 28 år sedan. Fem generationer mödrar och döttrar. Då var Anna Kjellgren 2,5 månad och låg i knät på mormors mormor Elsa Wahlström. Övriga på bilden är fr v Susanne Kjellgren, Rosie-Marie Nordström och Anna-Lisa Hellman.

Men det fick familjen, för i augusti i år födde Anna sitt första barn och hon kände då direkt att hon ville ta en ny generationsbild.

– Det var lika bra att passa på direkt, för man vet ju aldrig hur länge man har alla kvar i livet, säger Susanne Kjellgren.

Sagt och gjort. Släkten samlades på Tallparksgården i Öregrund, där lilla Wilmas mormors mor Rosie-Marie Nordström bor, och så tog de en ny bild av fem generationer kvinnor.

– När vi tog den första bilden var mormor Elsa 83 år, säger Susanne Kjellgren och fortsätter:

– Hon levde tio år till efter det och var 93 när hon dog, precis så gammal som mormor Anna-Lisa är på den bild vi nu har tagit.

Anna-Lisa Hellman bor, precis som dottern Rosie-Marie Nordström, i Öregrund. Barnbarnet Susanne Kjellgren bor på Gräsö och barnbarnsbarnet Anna Kjellgren, med barnbarnsbarnbarnet Wilma Melander, bor i Upplands Väsby.

– Men vi räknar oss alla som Öregrundsflickor, avslutar Susanne Kjellgren.