Medlemmar och besökare samlades i Tilassalen i Knivsta kommunhus under lördagen för att delta i Lions Club Knivstas 50-årskalas.

Invigningstal hölls av Klas Bergström (M), kommunstyrelsens ordförande följt av föreläsningar av Maria Nelander, Födelsefonden vid Akademiska sjukhuset, samt personer från Läkare utan gränser, Lions Cancerforskningsfond och Tullverkets presentation av sökhundar. I pauserna bjöds tårta och kaffe.

– Det har varit en öppen inbjudan till den här festen och vår förhoppning är att kunna värva nya medlemmar också, säger Mats Andersson, Lions president.

Artikelbild

| Fikaansvariga. -Vi sköter fikat här för att samla in pengar till vårt handbollslag, Vassunda IF flickor 06, sa Elsa, Alva, Julia, Klara och Linn.

Idag har Lions Club Knivsta 40 medlemmar som är indelade i olika kommitéer, där uppgifter och stödinsatser är av varierande slag.

– Vi är en lokal förening med god lokalkännedom. Jag är bland annat med på konstutställningen, men har också sålt julgranar. När jag blev pensionär tänkte jag att nu har jag tid att göra något för andra, säger Yvonne Lillvreten, före detta rektor och Knivstabo.

Arbetet under senaste året har även utvecklats till att hjälpa många nyanlända ungdomar.

– Det har blivit en ny situation i samhället och vi samarbetar med Knivsta IK och ställer upp med skjutsar till bortamatcher. Det har bildats ett helt nytt lag med 15–16 spelare och det är en viktigt chans för dem att komma in i samhället, säger Mats Andersson.

Artikelbild

| Föreläsningar. Under lördagen hölls fyra föreläsningar. Först ut var Maria Nelander, Födelsefonden. Här tillsammans med Mats Andersson, Lions president.

Samtidigt som Lions Club Knivsta firar 50 år, firar internationella Lions 100 år och mellan februari och maj pågår en extra jubileumsinsamling med syfte att samla in pengar till barn och ungdom som har en begränsad ekonomisk situation.