"Det kÀnns som att politikerna skiter i oss"

Information om den tidigare nedlÀggningthotade SkÀrgÄrdens förskola har varit bristfÀllig, det menar förÀldrar med barn pÄ förskolan.

Magnus Bergsten har barn pÄ SkÀrgÄrdens förskola i GÄrdskÀr.

Magnus Bergsten har barn pÄ SkÀrgÄrdens förskola i GÄrdskÀr.

Foto: Hanna Brolund

GÄrdskÀr2019-11-01 08:00

UNT har tidigare rapporterat om att SkÀrgÄrdens förskola i GÄrdskÀr fÄr vara kvar, i alla fall just nu. Ansvarig politiker menar att beslutet kan komma att Àndras nÀr budgeten för 2020 Àr lagd.

Utanför SkĂ€rgĂ„rdens förskola i GĂ„rdskĂ€r möter jag Magnus Bergsten. Han och hans sambo har just hĂ€mtat ett av sina barn frĂ„n dagens halloweendisco. 
– Man blir arg för att man inte har blivit uppdaterad om lĂ€get. Förra gĂ„ngen frĂ„gan kom upp pĂ„ tal kom det fram bakvĂ€gen. Vi förĂ€ldrar fick sedan tvinga till oss ett möte med de ansvariga i kommunen.

NedlĂ€ggning av förskolan skulle fĂ„ stora konskvenser för Magnus och hans familj. 
– Barnen skulle fĂ„ stanna hemma. Jag Ă€r arbetssökande och Magus jobbar, vi har varken tid eller rĂ„d att skjutsa till Tallbackens förskola som barnen skulle bli placerade i, sĂ€ger Magnus sambo Susanna. 

NedlÀggningshotet kom för ett Är sedan och har sedans dess enagagerat hela GÄrdskÀr, inte bara smÄbarnsförÀldrarna. Magnus betonar att förskolan, som Àr den sista kommunala servicen pÄ GÄrdskÀr, Àr viktig för en levande landsbygd.
– Bodde jag i stan skulle jag aldrig flytta hit om det inte fanns nĂ„gon förskola, sĂ€ger han.

Maria Engberg Àr ocksÄ pÄ plats för att hÀmta sina barn och hon instÀmmer i det som Magnus sÀger. BÄde Magnus och Maria berÀttar att förÀldrarna har kÀnt sig bortglömda.
– Det Ă€r rektor och förskolechefen som har varit hĂ€r, ingen ansvarig politiker. Det kĂ€nns som att de skiter i oss, sĂ€ger Magnus Bergsten.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!