Egentligen slog ägarna Michael Emanuelsson och Annika Wendt upp portarna för den nya OKQ8-anläggningen i Skolsta redan dagarna före jul.

Men det är först nu i helgen man bjuder in till invigningsfest under tre dagar.

Vägen hit har varit lång.

Artikelbild

| Utbyggnad. Tommy Jansson från Grillby är en av kunderna som kom in under invigningshelgen och hyrde ett släp av Tony Dovenius.

– Vi tog över macken redan 1999 och ända sedan dess har vi väl funderat på den här utbyggnaden, säger Michael Emanuelsson.

En rad osäkerhetsfaktorer har skjutit fram satsningen, men nu ser han ljust på framtiden.

– Läget vid 55:an är ju perfekt, 13 000 bilar passerar varje dag, säger han.

Varje procentenhet av förbipasserande som kan lockas av företagets ökade service, nya automatiserade tvätthall och det större utbudet av färdiga maträtter innebär ju minst 130 potentiella kunder.

– Vi tittar också på möjligheten att få laddstolpar i framtiden, säger Michael Emanuelsson.

Personalstyrkan har utökats med en tjänst jämfört med tiden i de gamla lokalerna.

Flera stamkunder kommer fram och gratulerar medan vi pratar. Bakom den långa exponeringsdisken står blombuketter, beviset på att även besökarna längtat efter nybygget.

– Kanonfint det här, säger Tommy Jansson från Grillby som just har varit inne och hyrt ett släp.

Det är mycket som växer i samhället vid 55:an.

Enköpings åkeri tillhör kommunens största privata arbetsgivare och fortsätter att nyanställa, Skolstaskolan har byggts ut, förskolan fick en avdelning till efter förra sommaren och på ängen bakom macken byggs det nya villor.

– Det är förstås en bonus om vi kan locka de nya Skolstaborna att handla hos oss, säger Michael Emanuelsson.

Butiksytan har utökats med ungefär 50 procent.

- Men framförallt är det ljusare och mer överskådligt. Och numera bakas allt bröd här i butiken.