Annonssamarbete med Eckerö Linjen

Sätt kurs mot en smakupplevelse till havs – åk på dagskryssning med viltbuffé

Upplev en smakrik miniresa med Eckerö Linjen. Stig ombord på en dagskryssning fylld med skogens läckerheter, underhållning och spännande event.

Den 4 oktober till 14 november serveras Eckerö Linjens stora viltbuffé, ta en miniresa och njut av skogens skatter tillsammans med härlig underhållning.

Den 4 oktober till 14 november serveras Eckerö Linjens stora viltbuffé, ta en miniresa och njut av skogens skatter tillsammans med härlig underhållning.

Foto: Eckerö Linjen

Native2024-09-23 09:38
Detta är ett annonssamarbete.

Den 4 oktober till 14 november serveras Eckerö Linjens stora viltbuffé. Då har du chansen att starta hösten med en dagskryssning till Åland där du samtidigt kan njuta av en generös buffé.

– Det är många som åker med oss för att komma i väg en stund och göra en dagsutflykt. Det blir en upplevelse där de får äta gott, lyssna på underhållningen och träffa folk, och så är man hemma igen till kvällen, säger Tove Lolax, digital kommunikatör på Eckerö Linjen. 

undefined
"Hos oss får du mer än en måltid", säger köksmästaren Tomas Belin.

Hjortrygg, rökt vildsvin, hjortrostbiff, inkokt röding, gräddstuvat renskav och en mustig höstgryta, är bara några exempel på rätterna som ingår. Tomas Berlin är köksmästare ombord och berättar att viltbuffén är något som är uppskattat av många. 

– Det är alltid roligt att laga mat när det är uppskattat och här får du mer än en måltid. Det blir en miniresa och till maten får du en fin utsikt över havet. 

Tomas personliga favorit är Vildand i jägmästarsås. Köksteamet lagar det mesta av maten ombord från grunden – och försöker använda sig av så mycket lokala råvaror som möjligt. 

– Vi köper rökt vildsvin några mil från Grisslehamn och en äldre herre plockar svamp åt oss i skogarna på Åland. Vi köper in så mycket ekologiska, lokala rotsaker som vi kan. 

undefined
Viltbuffén är mycket uppskattad och full av läckerheter från skogen.
undefined
Hjortrygg, rökt vildsvin och hjortrostbiff är bara några exempel på vad som dukas upp på buffén.

Förutom restaurangen Buffé Bornholm, där viltbuffén serveras, finns tre andra restauranger ombord. Kafé Käringsund som har husmanskost och fika, Bistro Byholma som serverar rätter som ryggbiff och burgare och à la carte restaurangen Rospiggen.

Vi har underhållning alla dagar i bar Klubb Kuling med fartygets egna kryssningsvärdar och inbjudna gästartister. På lördagar är det alltid partyband på 15.00-avgången. På tisdagar har vi programpunkten ”Äntligen tisdag” med extern underhållare och på fredagar och lördagar har vi trubadur ombord, berättar Tove. 

Under samma period som viltbuffén serveras kommer det även ske flera roliga event på fartyget, se faktaruta.

undefined
M/S Eckerö kör både reguljärtrafik och kryssningar. Det går tre dagliga turer från Grisslehamn i Roslagen och tre från Eckerö på Åland. Resan mellan Eckerö och Grisslehamn tar 2 timmar och en dagskryssning t/r tar 4,5 timmar.

Eckerö Linjen kör både reguljärtrafik och kryssningar. Det går tre dagliga turer från Grisslehamn i Roslagen och tre från Eckerö på Åland. Resan mellan Eckerö och Grisslehamn tar 2 timmar och en dagskryssning t/r tar 4,5 timmar. Fartygets anslutningsbussar går från många orter i Sverige och tar en smidigt till Eckerö Linjens hamn i Grisslehamn. Ombord finns flera olika restauranger, en bar med livemusik alla dagar i veckan, mötesrum, lekrum och en välsorterad taxfreebutik. Här läser du mer om utbudet ombord. 

Vill man hellre kliva av fartyget på Åland och utforska det vackra öriket så erbjuds även resepaket. Här läser du med om resepaketen Eckerö Linjen erbjuder. 

Res med Eckerö Linjen

Underhållning i höst

Den 4 oktober gästas parfymbutiken av representanter från L’Oreal, Gemini, Lumene/Ida Warg, Snö of Sweden, Wet n’ wild samt Estée Lauder/Clinique/Tom Ford.

10–12 oktober är det whiskydagar ombord med whiskyprovningar

15–16 oktober gästas fartyget av BeatUs, ett fyrmannaband som tar en med på en hyllning av The Beatles med såväl anekdoter, välklingande stämsång och ett ohämmat ös. 

2 november är det dags för rockkryssning med det åländska bandet Fury. Här läser du mer om höstens alla händelser.

Eckerö Linjen har turat Grisslehamn-Eckerö sedan år 1961 och har en lång tradition av underhållning, umgänge och god mat. Anslutningsbussar från Uppsala avgår varje dag. På hemsidan skräddarsyr du enkelt din resa genom att välja dag, tid, anslutningsbuss, mat ombord och eventuellt boende om du vill övernatta på Åland. 

Planera din resa HÄR. 

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på UNT.