Annonssamarbete med Öster Malma

Kom i julstämning på Barockslottet

Här kan du starta julen med den traditionella julmarknaden – eller njuta av det vilda julborden tillsammans med nära och kära. På Öster Malma får du ta del av en stämningsfull julupplevelse utöver det vanliga.

Kom och starta julen på Öster Malma slott med en magisk julmarknad eller boka det smakfulla julbordet med viltkött från slottets marker.

Kom och starta julen på Öster Malma slott med en magisk julmarknad eller boka det smakfulla julbordet med viltkött från slottets marker.

Foto: Öster Malma

Native2024-09-20 09:15
Detta är ett annonssamarbete.

I hjärtat av Sörmland, en timme från Stockholm och 20 minuter från Nyköping, hittar du Öster Malma. Ett av Sveriges bäst bevarade barockslott som i dag ägs av medlemmar i Svenska Jägareförbundet och har därför en stor inriktning på jakt och vilt.

Den 16 och 17 november går startskottet för julen på Öster Malma slott. Då är det dags för den traditionella julmarknaden där du ta del av mellan 80–100 olika utställare med allt som hör julen till, som gediget hantverk, hemgjord sylt, viltkött, vackra kransar och goda ostar. 

– Vår julmarknad är väldigt välbesökt och många har det som en mysig tradition att börja julen här. Det är en mysig stämning och vi har en kör som sjunger en stund under båda dagarna som bidrar till en härlig julstämning, säger Linda Karlsson som är receptionschef på Öster Malma. 

undefined
Julmarknaden på Öster Malma har blivit en självklarhet för många i juletid. Förra året hade den 7000 besökare.

Under julmarknaden är slottscaféet öppet och du kan äta lunch i restaurang Jägaren. Hungriga besökare kan också njuta av både hamburgare och korv på området och för marknadens minsta besökare finns även möjlighet till ponnyridning. Läs mer om julmarknaden här. 

Den 21 november till den 21 december serveras Öster Malmas vilda julbord. På julbordet finns allt som hör jultraditionen till, men med en vild twist. 

– Vårt julbord är unikt på det sättet att vi serverar viltkött som kommer från markerna kring slottet. Du hittar såklart det klassiska, men får också ta del av gott, lokalt viltkött, säger Linda. 

undefined
Öster Malmas specialté är viltköttet som kommer från markerna omkring slottet.
undefined
På Gottebordet finns alla godsaker som hör julen till.
undefined
En del av Öster Malmas generösa julbord.

Det generösa julbordet dukas upp i restaurang Jägaren som är belägen i ladugården. Och därefter går man vidare till slottet för gottebord och pub.

– Då får sällskapet gå en kort promenad upp till slottet där brasan är tänd och alla fantastiska godsaker är uppdukade. Man har ätit sig mätt i ladugården så många uppskattar promenaden innan det är dags för desserten, säger Linda. 

undefined
Julbordets gottebord dukas upp i slottet där brasan är tänd, puben är öppen och härlig julstämning väntar.

För de som vill göra det till en extra härlig upplevelse och bo över på Öster Malma, erbjuds också julbordspaket för de som bokar julbord med ankomst torsdag till lördag. 

– Julen på Öster Malma är en av våra höjdpunkter på året. Vill man stanna i julstämningen här lite längre så går det att kombinera julbordet med övernattning i hotellet eller vandrarhemmet, säger Linda Karlsson. 

undefined
I Öster Malmas Julbordspaketet ingår julbord, hotellrum och frukost.
Öster Malma

Öster Malma ligger i Ludgo socken i Södermanland, en timme från Stockholm, 20 minuter från Nyköping och en timme från Norrköping. Slottet ägs av medlemmarna i Svenska Jägareförbundet.

På anläggningen hålls möten och utbildningar – och det finns möjlighet att ta jägarexamen.

Konferens, event, fester, bröllop och andra arrangemang ordnar de för både företag, organisationer och privatpersoner.

Julmarknad 

Öppettider: Lördag och söndag 16–17 november. Öppet på lördagen mellan 10–17 och söndagen 10–16. 

Julborden pågår torsdagar – söndagar från 21 november till 21 december. 

Boka julbord och läs mer om julen på Öster Malma här. 

Kontakt

Telefon: 0155-24 62 28

Mejl: reception@ostermalma.se 

Läs mer om Öster Malma på deras hemsida här

Klicka här för att komma till deras Instagramsida.

Klicka här för att komma till deras Facebooksida.

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på UNT.