24-åriga Angelica Abrahamsson tog hem prissumman på 10 000 kronor när 24UNT:s tävling om titeln som Uppsalas bästa amatörkock avgjordes inför publik i Gränby centrum.
I den avgörande omgången av Kockkampen ställdes Angelica Abrahamsson mot Cecilia Källebo som var den andra finalisten och de båda fick laga mat inför hundratals åskådare. När spisarna slagits av och poängen för de två tävlande räknats samman stod Angelica som vinnare med 47 poäng mot Cecilias 44.
Villkoren var tuffa. Alldeles innan finalstart fick de veta att rätterna de skulle sno ihop måste innehålla sparris, citron och rabarber. Vad recepten i övrigt skulle bestå av fick de själva bestämma på ort och ställe.
Sedan hade de båda finalisterna 20 minuter på sig att rusa runt i matbutikerna och inhandla sina ingredienser. På max en timme skulle rätterna ligga perfekt upplagda på tallrikarna.
– Efter halva tiden tänkte jag att jag vore glad om jag fick upp något över huvud taget på tallrikarna. Jag blev intervjuad samtidigt som jag lagade till maten men minns knappt vad jag sa, berättar Angelica Abrahamsson.
Även Cecilia Källebo led svårt av tidspressen.
– Dessutom slogs min spis av, säger hon.
Angelica Abrahamsson tog hem spelet med en stekt fjällröding och rabarberkompott till efterrätt.
- Juryn gav omdömen om en rad olika delmoment, och det sammanvägda resultatet avgjorde vem som skulle bli Uppsalas amatörkockmästare, berättar Anna-Karin Strinnholm, programledare för Kockkampen i 24 UNT.
För prispengarna kanske vinnaren köper en resa eller en superköksmaskin.
– Och så ska jag göra en fest för alla som röstat på mig, då ska jag laga en massa mat till dem, säger Angelica Abrahamsson.