För att inte bunkra upp med mat i onödan bestämde sig Yeter Saritas för att förändra sina inköpsvanor. Utan möjlighet att förvara maten någon längre tid skulle hon tvingas att handla mindre kvantiteter.
– Jag köpte färsk mat varje dag. Poängen var att vi inte skulle köpa någon skräpmat och inte heller kasta någonting, säger hon.
Det fungerade ganska bra, tycker hon, även om det var lite problematiskt med mjölkprodukter ibland. Det blev nästan inget svinn och Yeter Saritas kände en lättnad över att slippa två stora köksmaskiner som drog en massa el i onödan. Men efter sex månader tvingades hon ge upp.
– Min son Kevin som är nio år fick plötsligt ont i magen och jag blev orolig att det kunde ha med våra nya matvanor att göra, berättar hon.
Men trots att hon tvingades ge upp sitt experiment köper Yeter Saritas mycket mindre mat än innan hon stängde av kyl och frys. För hon har köpt sig en mindre kombivariant som rymmer färre varor.