Johan Kilström, keyboard och gitarr, bor i Uppsala men även trummisen Olle Darmell och basisten Nils Dahlqvist har studerat här.

– Jag minns att vi spelade på V-Dala tidigt i karriären. Men det är första gången på Katalin så det ska bli riktigt roligt, säger Nils Dahlqvist.

Bandet bildades annars i Gävle där tre av dem bodde, en kom från Storvik och en från Fagersta. Alltså ett sådant band som brukar få känneteckna en stad eller ort. Ungefär som Kent fått representera Eskilstuna. Solen har också kallats ett nytt Kent av vissa skribenter. Något man får leva med som Nils Dahlqvist säger.

– Det är kanske oundvikligt som nytt band att man måste jämföra med något. men jag ser det som en hedersbetygelse snarare.

Till albumet "Känslor säljer/Miljonär" hade de Thåströms producent Ulf "Rockis" Ivarsson, så nu kanske de blir jämförda där också. bandet Jumper har också nämnts. Men bandet tar det med jämnmod, de verkar stå stadigt där de står.

– Det har känts självklart att låtarna sjungs på svenska också, det blir mer naket och äkta då, säger Nils Dahlqvist.

Det är sångaren och gitarristen Erik Hillborg som skriver låtarna, men han är den enda i bandet som inte gett intervjuer.

– Vi är bra på olika saker, och vi andra känner oss ändå så delaktiga i låtgörandet att det inte är några problem, säger Nils Dahlqvist.

Solen gör fortfarande hela album som de ger ut. Det första kom enbart digitalt, men sedan har man kombinerat digitalt och vinyl.

– Folk kanske inte köper och lyssnar så mycket på vinylen, men det ger en extra känsla.

Inför den här turnén har man lagt lite mer kraft på liveshowen.

– Ska man ta betalt för sin musik så ska det vara lite extra, jag tycker att vi lyckats med det denna gång. Det blir också sista gången på länge som vi spelar live, vi har en del andra projekt på gång nu och ska dessutom göra nya låtar. Så det är bara att hoppas att Uppsalapubliken tar chansen och kommer på lördag.