Nya krogen Nubben satsar nordiskt

Efter fem år med tequilabaren Agave byter syskonen Malin och Niklas Johansson koncept. 21 augusti öppnar Nubben, som fokuserar stenhårt på nordisk mat och dryck.

Foto: Tomas Lundin

Restaurang2015-08-21 05:00

Tequilan ersätts med snaps och texmexmaten med smörrebröd. Den närproducerade maten och drycken kommer att variera efter säsong. Niklas Johansson, ena halvan av syskonparet som drivit Agave sedan 2010, berättar:

– Vi kommer att ha både klassiska och egenkomponerade smörrebröd med inspiration från olika nordiska maträtter.

Även i dryckesväg kommer Nubben att enbart servera nordiska produkter. Niklas Johansson har de senaste dagarna haft fullt upp med ölbeställningar.

– Här i Uppland har det poppat upp flera bra mikrobryggerier. Det finns fantastiskt mycket god öl och sprit i Norden.

Som namnet antyder kommer Nubben ha ett stort utbud av snaps. Drinkarna ska ha ha svensk sprit som bas. Det kommer inte att finnas en droppe tequila i baren. Niklas Johansson berättar att de går in för det nya konceptet fullt ut.

– Vi satsar på att vara nischade och säljer bara sådant vi gillar. Det är ingen begränsning utan blir bara roligt.

Idén med en smörrebrödsrestaurang har grott hos syskonen i några år.

– Det finns ju inget sådant i Uppsala än, samtidigt som smårätter som tapas är väldigt populärt, förklarar Niklas Johansson.

De som har uppskattat Agaves quiz behöver dock inte misströsta. Den traditionen tar Nubben över.

– Det är så roligt så det vill vi inte sluta med.

Redan på onsdag är det premiär för Nubbens quiz.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!