Tequilan ersätts med snaps och texmexmaten med smörrebröd. Den närproducerade maten och drycken kommer att variera efter säsong. Niklas Johansson, ena halvan av syskonparet som drivit Agave sedan 2010, berättar:
– Vi kommer att ha både klassiska och egenkomponerade smörrebröd med inspiration från olika nordiska maträtter.
Även i dryckesväg kommer Nubben att enbart servera nordiska produkter. Niklas Johansson har de senaste dagarna haft fullt upp med ölbeställningar.
– Här i Uppland har det poppat upp flera bra mikrobryggerier. Det finns fantastiskt mycket god öl och sprit i Norden.
Som namnet antyder kommer Nubben ha ett stort utbud av snaps. Drinkarna ska ha ha svensk sprit som bas. Det kommer inte att finnas en droppe tequila i baren. Niklas Johansson berättar att de går in för det nya konceptet fullt ut.
– Vi satsar på att vara nischade och säljer bara sådant vi gillar. Det är ingen begränsning utan blir bara roligt.
Idén med en smörrebrödsrestaurang har grott hos syskonen i några år.
– Det finns ju inget sådant i Uppsala än, samtidigt som smårätter som tapas är väldigt populärt, förklarar Niklas Johansson.
De som har uppskattat Agaves quiz behöver dock inte misströsta. Den traditionen tar Nubben över.
– Det är så roligt så det vill vi inte sluta med.
Redan på onsdag är det premiär för Nubbens quiz.