Anton Hagman - Kiss You Goodbye

Betyg: 3

Albins analys: Att som 18-åring komma in i ett så stort sammanhang som Melodifestivalen kan inte vara lätt. Men med låten "Kiss you goodbye" kommer Anton Hagman att komma långt om han spelar sina kort rätt. Här finns allt man kan önska av en Mello-låt: lägereldsgitarr, tunga trummor, poppig melodi och ett stycke som passar utmärkt för allsång. Låten kommer älskas av barnen och accepteras av föräldrarna. Med ett snyggt nummer tar Anton Hagman sig hela vägen till finalen.

Artikelbild

Albin tippar: Finalplats

Bella & Filippa - Crucified

Betyg: 4

Så här tror jag det gick till när Bella & Filippa kom in i Melodifestivalen: "Vore det inte roligt att få in First Aid Kit i år?" sa någon under ett planeringsmöte på SVT. "Absolut" sa någon annan. Trots många samtal till syskonduons manager blev svaret med största sannolikhet nej. Där någonstans föddes idén om Bella och Filippa. Deras countryinfluerade låt "Crucified" låter väldigt mycket First Aid Kit och en smula Edward Sharpe & the Magnetic zeros, det vill säga ganska bra. Upp-tempo-country som borde kunna gå hem i tv-sofforna.

Albin tippar: Andra chansen

Jasmine Kara - Gravity

Betyg: 2

Albins analys: Har vi hört det här förut? Ja! Kommer den att spelas på de kommersiella radiokanalerna? Ja! Kommer vi ha tröttnat på låten om tre månader? Ja! Jasmine Kara gör med årets bidrag en ganska tråkig pop-låt som innehåller så uttjatade textrader att man vill stänga av. Jag har sagt det förut och jag säger det igen: Kom med något nytt, snälla.

Albin tippar: Åker ur tävlingen

Krista Siegfrids - Snurra min jord

Betyg: 2

Ja, vad ska man säga. Krista Siegfrids låt "Snurra min jord" är inte speciellt bra. Men inte heller jättedålig. Det är en sådan där låt som man hör någon gång ibland men som man fem minuter senare har glömt bort. Tanken var nog att skapa en klubb-hit, men resultatet blev mest en mesig Petra Marklund-cover. Delfinalen i Växjö har ett relativt starkt startfält och därför kommer den här låten försvinna i mängden.

Albin tippar: Åker ur tävlingen

Owe Thörnqvist - Boogieman Blues

Betyg: 3

Att Uppsalas stolthet Owe Thörnqvist ens kom på tanken att ställa upp i Melodifestivalen vid 87 års ålder borde vara värt en hedersmedalj. Något säger mig dessutom att jobbet inte kommer ta slut när lamporna på Mello-scenen släcks för den här artisten. Bidraget "Boogieman blues" är nämligen förvånansvärt bra. Det är rockabilly, det är nostalgiskt och det är jäkligt svängigt. Men framför allt är det väldigt mycket Owe Thörnqvist, och det är något som verkligen behövs i den här delfinalen. Se upp Hasse Andersson, en ny barnfavorit är på ingång!

Albin tippar: Andra chansen

Robin Bengtsson - I Can't Go On

Betyg: 3

Albin tippar: Dags för ännu en radio-kompatibel poplåt. Robin Bengtsson bjuder i låten "I can't go on" på sköna elektroniska beat och klassiska house-slingor. Tyvärr låter det lite för likt Benjamin Ingrossos finallåt från förra veckans tävling för att det ska kännas kul att skicka vidare den här dängan till final. Tyvärr Robin Bengtsson, resan tar nog slut här.

Albin tippar: Åker ur tävlingen

FO&O - Gotta Thing About You

Betyg: 3

Albins analys: Jag tror inte att FO&O, tidigare The Fooo Conspiracy, skulle behöva göra mer än att ställa sig på scenen i Melodifestivalen för att gå vidare till final. När de nu gör premiär i tävlingen med en ganska bra låt är det ingen tvekan om att de här tonårsidolerna kommer att gå långt. Deras "Gotta thing about you" är en tung poplåt som kommer göra sig bra live. Barn och tonåringar kommer förmodligen ringa sönder SVT:s telefonväxel.