Vad har du för relation till Uppsala?

– Jag har haft många fina spelningar där, men på Parksnäckan har jag aldrig spelat förut. Uppsala är alltid ett härligt stopp när jag är ute på turné, det ligger norrut och är antingen på vägen bort eller på vägen hem för mig som bor i Umeå, en av de första eller sista spelningarna.

Publiken är van att se dig med en gitarr, men nu spelar du bas?

– Jag spelar bas på några låtar. Basen är ett mäktigt instrument. När jag började spela i band ville jag faktiskt spela bas, så att jag inte skulle behöva stå längst fram. Men det var ingen annan än jag som kunde spela el-gitarr.

Du jobbar också i studion, vad gör du där?

– Jag håller på med nytt material tillsammans med olika producenter, dels killarna från Deportees här i Umeå, men också nere i Stockholm där jag jobbar med folk som bland annat har producerat Sabina Ddumba och Veronica Maggio. Tanken är att sätta ihop allting i höst när jag kommer hem från turnén.

Bjuds Parksnäckans publik på något nytt material?

– Ja, jag och killarna i bandet har repat in en ny låt som vi har spelat nu i sommar. Men det blir mest låtar från första skivan och en del från den senaste. Bandet jag spelar med är fantastiska, Kalle Lundin från Winhill/Losehill och Pelle Ekerstam från A Beautiful Friend med flera. De förgyller turnén för mig.

Vad handlar nya låten om?

– Den heter "Song for the night" och handlar om en stor Sverige-turné som jag gjorde för några år sedan. Jag var på resande fot under lång tid. Det var en intensiv och händelserik period och jag träffade så himla mycket trevligt folk.