Catarina König driver och arbetar till vardags i Königs klädbutik i centrala Uppsala. Hon har bott i Uppsala i tio år, men kommer ursprungligen från Sigtuna. Men det är inte kläder som hon brinner för, utan mat.
– Kläder är jättekul att arbeta med, men mat är min passion. Jag tänker på mat när jag jobbar, när jag drömmer och när jag pratar. Det är nog det enda jag tänker på egentligen, säger Catarina König med ett skratt.
Hon sökte till Sveriges mästerkock redan förra året, men föll på mållinjen innan den sista gallringen ner till de tolv tävlande deltagarna. Att inte få delta vidare gjorde henne frustrerad, men hon ser det i dag som en lärande process och tror att det har gjort henne en bättre person och kock.
– Allt jag tänkte var "fasiken, jag vet att jag hör hemma här och kan leverera!". Men så fort jag såg ansökningsannonsen igen så tänkte jag "nu kör jag!".
– Förra året kändes det väldigt nervöst och läskigt inför alla kameror. Jag var nog lite blyg och förstod inte riktigt hur jag skulle vara. Det här året har jag bara släppt alla spärrar och kört all in. Jag är jag och det här är min personlighet, deklarerar Catarina König.
LÄS MER: "Catarina från Uppsala gick vidare"
Hennes matintresse har följt henne hela livet. Mat har stått i centrum i familjen och som liten älskade hon smaker, för att sedan i tonåren börja hjälpa sin mamma i köket mer och mer.
– Jag minns en gång när jag stod hemma och lagade mat med mamma. Då kom min tre år äldre brorsa in i köket och smakade på köttfärssåsen för att sedan utbrista: "Men, Cattis köttfärssås är bättre än din mamma!", berättar Catarina König.
Vad är ditt mål med matlagningen?
– Min största dröm är att få göra en egen kokbok. Och i det här programmet finns den möjligheten - om det håller hela vägen.
"Sveriges mästerkock" sänds onsdag och torsdag i TV4 klockan 20:00.