TRE KAJOR

Ozzy

(Scanbox)

Animerat. Nej, det handlar inte om sångaren i Black Sabbath, Ozzy Osbourne. Här är namnen en godhjärtad hund som hamnar på villovägar. Berättelsen är i mycket en pastisch på gangsterfilmer då Ozzy hamnar i fängelse och måste slåss för att överleva och sätta dit ”the bad guys”. Snyggt gjort och med många blinkningar till andra filmer.

TRE KAJOR

Flykten mot friheten

(Studio S)

Krigsskildring. Elva år efter succén med Oscarnominerade ”Fiendeland” har Christian Carion gjort ännu en gripande krigsfilm. Väl så dagsaktuell skildrar den när Frankrike invaderas av nazisterna i maj 1940. Miljontals människor bryter upp från sina hem och väller ut längs landets vägar för att söka sig en tryggare hemvist.

TRE KAJOR

De allierade

(NjutaFilms)

Krigsfilm. Augusti 1944. En handfull brittiska och amerikanska kommandosoldater släpps ner i fallskärmar bakom fiendens linjer med uppdrag att stjäla hemliga kartor som pekar ut fiendens artilleri. Om de lyckas kan det innebära att kriget kortas avsevärt. Men både bland vän och fiende finns dolda fällor. Spännande krigsäventyr inspirerat av sanna händelser.

TRE KAJOR

Cafe Society

Drama/Komedi. Två unga drömmare lär sig vad som sker när man överlåter åt livet att styra i stället för att själv bestämma vilken väg man vill gå. Filmen är Woody Allens mest melankoliska film på länge. Kristen Stewart och Jesse Eisenberg hittar en udda kemi ihop medan Steve Carell gör en ovanligt bufflig figur. Härlig miljö och musik.

TRE KAJOR

Isra 88

(NjutaFilms)

S/F. Doktor Abe Anderson (Sean Maher) och överstelöjtnant Harold Richards (Casper van Dien) har i uppdrag att undersöka hur långt universum sträcker sig. Efter tretton år ensamma i rymdskeppet är deras förnuft prövade till det yttersta, men de har slutligen funnit den bortre gränsen. Lågbudget men intressant och välgjort.

TVÅ KAJOR

The Greasy strangler

(NjutaFilms)

Skräckthrillerkomedi. Ronnie och hans son Brayden driver ett ”discowalk” i Los Angeles industriområden. Samtidigt som Brayden faller för den förföriska Janet börjar en rad väldigt udda mord inträffa, och när Ronnie också börjar stöta på Janet misstänker Brayden att det är hans far som är mördaren – The Greasy Strangler.

EN KAJA

Stöt in den!

(NjutaFilms)

Erotisk komedi. Nu för tiden är det mest intressanta med 70-talets gladporrvåg den tidskänsla som finns i rullarna. Det var inte bara danskarna som fick succéer med sina ”Mazurkafilmer” och tyskarna utan byxor i Tyrolen, även britterna satsade på det hela. Här med hjälp av om inte Ingmar så av hans dotter Anna. Inte direkt omistligt dock!