Vilken vändning! Först blev du sparkad som gitarrist, nu hoppar du in som sångare!

– Jo, jag hoppade in som sångare på tre spelningar eftersom bandets sångare, Kenneth Wahlberg, har sjukskrivit sig. För mig var det självklart att ställa upp för grabbarna i bandet. Trots skriverierna har jag inte haft något otalt med någon annan i bandet än Kenneth.

Vad fick du för respons från publiken?

– Publiken var positiv. Men det finns bara en Christer Sjögren. Det enda jag kan göra är att på bästa sätt förvalta vad han och bandet har skapat.

Vad har du för relation till Vikingarna?

– Jag växte upp med deras Kramgo'a låtar, det var alltid Vikingarna eller Shanes som spelades i bilen när jag var barn. Som dansbandsmusiker har jag alltid haft stor respekt för dem. Det är ett band som sålde ut ishallar medan man själv spelade inför högst 400 personer.

Hur mår dansbandsmusiken?

– Dansbanden har det tufft just nu. Resorna mellan spelställena blir bara längre. Jag beundrar banden som kämpar på. Samtidigt finns det ett stort intresse. Se bara på Dansbandsveckan i Malung som pågår just nu, den har över 50 000 besökare. Jag tror att det skulle gå bättre om media gav dansbandsmusiken och pardansen lite mer draghjälp.