• lördag 21 januari 2017
  • Familjeannonser
  • Grannar
  • Lokusjobb
  • Lokus
  • Grannar
  • Uppsala Vimmel
  • Evenemangsguiden
  • Uppgång.se
Nytt i vinter Jonas tecknarblogg Jonas tecknarblogg
Vädersponsor:

Jon Mauno Pettersson

Jons hiphopblogg

Jon Mauno Pettersson bloggar om svensk hiphop. Nyheter, tips, tankar och intervjuer - med mycket fokus på Uppsala.
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar

"Gudfadern från Luthagen" tillbaka med ny musik

Organismen är utan tvekan en högst produktiv artist. Nu i december har rapparen från Luthagen hunnit med att släppa både den grime-inspirerade låten "På gång" – som du kan kika och lyssna på ovan - och låten "Om jag ringer dig idag" (som du kan lyssna på nedan). 

Under fjolåret har han dessutom släppt och gästat på ytterligare 12 spår.

Det är bara att tacka och ta emot.

 

 

Labyrint bekräftar: Då släpper vi ett nytt album

Uppsala-rapparna i Labyrint släppte så sent som i november sin reggae-EP “Jamiacagrejer” – det första större släppet sedan plattan “Garalaowit” för tre år sedan. Nu meddelar rapparen och frontfiguren Aki att gruppen kommer att släppa ytterligare två EP:s inom kort. Dessutom utlovar han ett vanligt album innan årets slut.

“Nästa år kommer labyrint stiga fram från skuggorna o börja släppa nytt material igen”, skrev han på Instagram strax innan nyår.

Nu på fredag spelar Labyrint på nattklubben Etage i Uppsala.

Dani M + Jacco = Sant

Det känns smått overkligt att skriva detta - men det har gått mer än tre och ett halvt år (!) sedan Labyrint-sångaren Jacco och Stenhagen-artisten Dani M släppte sin klubbiga kärleksdänga "Naiv".

Snacka om att tiden går. 

Om du inte minns låten kan du lyssna i botten av inlägget.

Nu är Uppsalagrabbarna tillbaka med en ny, potentiell hitlåt. Låten heter "Nån annan" och är producerad av Masse Salazar

Lyssna ovan!

 

Labyrint gästar Rawas hitlåt

När Gottsunda-rapparen Rawa släppte sin låt "Bättre nu" för lite mer än ett år sedan dröjde det inte länge förrän låten blev en hit. I skrivande stund har videon strömmats över 600.000 gånger på Youtube. På Spotify är siffran högre än så.

Du kan kika på videon här.

Nu har en ny version av låten släppts - och den gästas av Gottsunda-kollegorna Labyrint. Ingen video finns tyvärr att tillgå, men du kan lyssna in låten på Spotify

Den är producerad av Uppsalaproducenten Viktor Ax.

Uppsalas just nu hetaste låt?

För fyra dagar sedan släppte Uppsalarapparna Rawa och Siz den Viktor Ax-producerade låten och videon "Bram det e ingenting". Rawa har på kort tid gjort sig ett namn med låtarna "Bättre nu" och "Pengar" medan Siz fortfarande är något av en doldis.

I skrivande stund har låten nu spelats över 41.000 gånger.

Inte illa.

Jag tycker absolut att låten har något. Siz känns riktigt hungrig och Rawa kör vidare på sin karaktäristiska sångstil. Kort och gott: Jag gillar.

Hoppas vi får höra mer från grabbarna tillsammans.

Lyssna!

Bloggare: Jon Mauno Pettersson
 Ålder: 27 Bor: Uppsala/Stockholm Jobbar som: Journalist Bloggar om: Hiphop. Främst svensk. Lyssnar på: Det kan du nog gissa. Gillar: Bra människor, bra musik och bra mat. Gärna i kombination. Gillar inte: Oj, den listan kan göras lång. Bästa konsertupplevelser: Svår fråga eftersom det förväntas komma ett svårt svar. Men generellt är klubbspelningar i gott sällskap svårt att slå. E-post: jon.mauno@gmail.com
@MPJon på Twitter:

Header Torget