Ted - För kärlekens skull

3/1 "Ted - För kärlekens skull" är filmen om Ted Gärdestad, en av Sveriges mest älskade artister och hans dramatiska, kontrastrika och alltför korta liv. Hanne sHolm har regisserat och Adam Pålsson spelar huvudrollen.

The Party

Artikelbild

| Michelle Williams är dubbelt aktuell på biograferna i januari.

5/1 Janet har en liten tillställning för sina närmsta vänner för att fira sin nya roll i parlamentet. Allt går, nästan, som planerat tills hennes man Bill avslöjar två stora hemligheter som sparkar igång en serie händelser som påverkar alla i rummet. Innan kvällen är över har glas krossats, pistoler riktats och blod spillts. Regi Sally Potter och Emily Mortimer spelar huvudrollen.

Downsizing

19/1 ”Downsizing” föreställer sig en värld där norska forskare, som en lösning på planetens överbefolkning, uppfinner ett sätt att krympa människor till en dryg decimeters längd och därpå föreslår en 200-årig global övergång från stort till smått. I en miniatyrvärld räcker pengarna längre, och drömmen om ett bättre liv lockar medelklassmannen Paul och hans fru att ge upp sina stressiga liv i Omaha för att istället starta ett nytt miniliv.

All the money in the world

Artikelbild

| Lösningen på världens problem: krymp dem?

26/1 Rom 1973: Maskerade män kidnappar tonårspojken Paul. Hans farfar är J. Paul Getty en av rikaste männen på jorden, en oljemagnat. Man tror att en vänstervriden italiensk organisation ligger bakom. Regi Ridley Scott och Michelle Williams i en av huvudrollerna.

Wonderstruck

26/1 Historien om en ung pojke i mellanvästra USA sammanflätas med den om en ung flicka i New York för femtio år sedan. Båda söker de efter ett mystiskt samband. Regi Todd Haynes och även här Michelle Williams.