Vad bjuder ni på i år?

– Det blir en match mellan Bach och Händel, två av barockmusikens stora giganter. Det är förstås omöjligt att på en enda konsert hinna med alla deras high lights, men jag har gjort ett urval och fått med flera av dem. Det blir en populär konsert i ordets bästa bemärkelse. Drottningholms Barockensemble är som vanligt vårt "husband" och solister är Katija Dragojevic och Carl Unander-Scharin, bägge med hela världen som arbetsfält.

Hur känns det att ge en konsert på hemmaplan?

– Jag är ofta gästdirigent utomlands, och det är alltid roligt. Men det är fantastiskt skönt att kunna ta cykeln till en konsert i stället för planet. Och det är alltid roligt att vara på hemmaplan att möta Uppsalapubliken.

Vilken känsla vill du att publiken ska ha efter konserten?

– Vi har ett festligt och högtidligt program, så det är den känslan man ska ha. Det ska vara jubelstämning, för sådan är musiken. Det är mycket pukor och trumpeter. Man ska vara glad. På slutet bjuds dessutom publiken upp på scenen för att sjunga Händels "Hallelujakören".

Vilka är dina förhoppningar inför det nya året?

– Min kalender är redan fullbokad med konserter och andra projekt utomlands inför nästa år. Men nu ser jag fram emot nyårskonserterna här hemma. Jag har dirigerat varje konsert sedan starten för mer än 30 år sedan, förutom en gång när jag var bortrest. Det är ett fantastiskt sätt att börja året på.